2023. augusztus 6., 08:51

Gigászi konyhává alakult a Vág völgye Kamocsán - KÉPEKKEL

Tegnap már a reggeli óráktól pezsgett az élet a kamocsai Oázis kempingben. Körülbelül 65 csapat főzött, alágyújtottak a katlanoknak, a bográcsokban gulyás rotyogott, az agyagedények minden jóval megtömve, fődögéltek. Az égiek jóindulata látható volt, esőt jeleztek a meteorológusok, mégis kellemesen meleg, csapadék nélküli időben folyt a vidám nap, az eső csak a kora esti órákban lógatta le a lábát.

gasztrofeszt
Galéria
+19 kép a galériában
Díjkiosztó Bede Róbert mesterszakáccsal
Fotó: Bokor Klára

Kondé Nagy Mónika a Régiók Ízei program szervezője elmondta, az időjárás jócskán beleszólt a szervezésbe, minden olyan programot vissza kellett mondaniuk, ami szabadtérhez volt köthető. Ilyen volt a Játéksziget, a sortáncjárás, a füves foci, a latin és intuitív táncok. Ezeket főleg biztonsági okokból törölték.

Bízom benne, lesz olyan rendezvényünk, ahol ezt be tudjuk pótolni, hiszen ezek fontos programok. A főzés azonban zavartalanul zajlott, sok településről népes csapatok érkeztek, a csapatoknál bulihangulat uralkodott”

– fogalmazott Mónika.

gasztrofeszt Kamocsa
Kóstol a zsűri
Fotó:  Bokor Klára

Csak késő délutánra keseredett meg az idő, de a résztvevők kedvét ez se tudta elvenni, remek hangulatban telt a kiértékelés, melyet Kis Péter, az Új Szó munkatársa vezetett élvezetes módon. A magyar és szlovák szakácsszakma krémje bírálta el az ételeket. Sokan már húsz éve egyfolytában zsűriznek Bede Róbert és Vojto Artz vezetésével. Sajnos ez utóbbi személyesen nem tudott részt venni a rendezvényen, ezért videóüzenetben köszöntötte a csapatokat és a fesztivál résztvevőit.

Bede Róbert mesterszakács, a Paprika TV séfje a díjkiosztó előtt elmondta, sok ember, sok kultúra és ízvilág találkozott itt az Oázis kempingben és ez megmutatkozott a tányérokon is.

gasztrofeszt Kamocsa
Az abszolút győztes a morva Žlutava csapata, amely Kamocsa testvértelepülése
Fotó:  Bokor Klára

Eredmények:

A Legszebb főzőhely-díjat három csapatnak ítélték oda: a morva Sokolíci Žlutava, a Bodi Team és a Koloni Csibészek csapatának.

A Legszebb öltözet-díj az Every day, a Sokolíci Žlutava és a Čípoš Laci csapathoz vándorolt.

A Legjobb csapathangulat-díjnak a Baywatch, a Bodi Team és a Sokolíci Žlutava örülhetett.

A Kreativitás díj a Bodi Team, Zalaba Község és a STAV-MAT csapatához került.

A Hagyománytisztelet díját a Kamocsai Nyugdíjasklub és a Busóföldi Babfőzők csapata nyerte.

Szímő és Mohács község közös díját a legmesszebbről érkezett település, az Erdélyben található Csíkpálfalva kapta.

Az Arany fakanál díjat 17 csapat nyerte különböző kategóriákban: Garden Party, STAV-MAT Udvard, Every Day, Athapheela, Keszegfalva Község, Szímői Község 3, Csombor 3, Baywatch, Kamocsai Nyugdíjasklub, Falatka Team Muzsláról, 2, Komgasztro, Nagyölved 3, Sokolíci Žlutava 2, Every Day 2, WERWOLF, Nagyölved 2, Sokolíci Žlutava 1.

Közönségdíjas a Komgasztro lett.

Rendezői különdíjas Zalaba Község.

A Beke Laci bácsi Vándorkupa a Bodi Teamnél maradt.

A Gasztrofesztivál mesterszakácsa díjat Nagyölved 1, Szímő Község 2 kapta.

A főzőverseny abszolút győztese a Sokolíci Žlutava csapata magától a főszervezőtől Lukács Tibortól vehette át a díjat.

Lessünk bele a nap történéseibe!

gasztrofeszt Kamocsa
A nagyölvediek csapata több díjat is bezsebelt. Igaz az általam kitalált mondás, Főzni csak vidáman!
Fotó:  Bokor Klára
gasztrofeszt Kamocsa
Igen érdekes beszélgetésnek lehettünk tanúi a hálózatos turizmusról, melyet Bódis Gábor a Hungary NEXT ország-márka-műhely alapító-vezetője, egyetemi adjunktus vezetett. A beszélgetésben részt vett Lukács Tibor a gasztrofeszt főszervezője, Bób János Szímő polgármestere, Bögi Pathó Melinda Zalaba polgármestere, Lukács Imre Kamocsa polgármestere, Csókás Judit a Grantconsult társaság ügyvezetője, projektmenedzser, Halász Béla Gúta polgármestere, Riczo Dániel Ipolypásztó polgármestere és Kárpáty Ernő a Hajómalom Fesztivál főszervezője.
Fotó:  Bokor Klára
gasztrofeszt-1
Galéria
+19 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.