2021. július 16., 13:36

Fülek önkormányzata a belvárosban található bérházak közötti közterület teljes felújítását tervezi

A Vasúti, a Sládkovič és a Park utca által közrezárt lakótelepi részen lévő játszótér már nem felel meg a mai kor igényeinek, emiatt a gyerekek is elvétve használják. Egyebek között ez is megújulna annak a projektnek köszönhetően, amit a város a terület újraélesztése céljából kíván beadni.

Felújítás
Fotó: Fülek város

Sok önkormányzatnál aktuális téma a volt politikai rezsim alatt épült városi lakótelepek környékének felújítása, mivel már nem felelnek meg a mai kor követelményeinek. Füleken az elmúlt években utak és óvodák újultak meg, új parkolók és új lakótelepi játszóterek jöttek létre.

A mostani projekt keretében az önkormányzat a város központjában lévő lakótelepi bérházak közötti közterület komplex újjáépítését tervezi.

A széles körű felújítást részben az Integrált Regionális Operációs Program projektjéből kívánja finanszírozni.

A tervezetbe belefoglalták a bérházak körüli járdák, a  játszótér, a zöldövezet és az ott található közvilágítás teljes felújítását. Erről a tervről a júliusi lakossági fórum keretében konzultált az önkormányzat az ott élőkkel.

Felújítás
Fotó:  Fülek város
A projekt megvalósításának teljes összege előreláthatólag 250-300 ezer euró. Az építőipari árak rendkívül gyors emelkedése mellett ez az összeg valószínűleg magasabb lesz. Sikeres elbírálás esetén a város az összeg 5%-ával járulna hozzá a tervezet megvalósításához”

– nyilatkozta Agócs Attila, polgármester.

A kérvények leadásának határideje július vége. Jóváhagyása esetén a felújítási munkálatok a jövő évben zajlanak majd.

 

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.