2022. február 22., 19:34

Folytatják a munkát a roma polgárőrök

Ragyolcon és Nagydarócban is folytatódik a lakossági rendvédelmi szolgálat projektje. Mindkét önkormányzat 64 ezer euró vissza nem térítendő anyagi hozzájárulást kapott a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériumtól erre a célra.

polgárőrség
Fotó: TASR

György Péter polgármester elmondta, Ragyolcon nagy hagyománya van a roma polgárőrségnek.

„Rögtön a projekt létrejöttekor pályáztunk. Legutóbb tavaly szeptemberig dolgozott a rendvédelmi szolgálat” – nyilatkozta.

Mivel a projekt folytatására ismét támogatást nyertek, a járőrök visszatérhettek az utcákra, így január elseje óta négy fő felügyeli a rendet a faluban. A projekt 2023 márciusáig, vagyis 15 hónapig tart.

A polgárőrség munkájára pozitív visszajelzéseket kapunk. Segédkeznek a szociális segélyek kiosztásában, vagy az önkormányzat által szervezett rendezvényeket felügyelik. Több bűncselekményt is feltártak és együttműködnek az állami rendőrséggel"

– tette hozzá György Péter.

A polgárőrség Nagydarócban is folytatja a munkát. Viera Rubintová polgármester elmondta, a falu szintén a kezdetektől részt vesz a projektben. Mivel a korábbi projektidőszak letelt, ezért több hónapig szünetelt a polgárőrség munkája. De január 1-től ismét négy fő járőrözik a faluban.

Felügyelik a közrendet, a gyermekek biztonságát iskolába menet és hazafelé, megakadályozzák az illegális szemétlerakatok kialakulását, segítenek a rendezvényeken”

- sorolta a teljesség igénye nélkül a polgármester.

A projekt lezárása után az önkormányzat újabb felhívásban kíván részt venni, hogy a nagydaróci polgárőrök folytathassák a munkát.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.