2021. július 2., 14:40

Elhunyt Léva alpolgármestere, Tolnai Csaba

49 éves korában elhunyt Tolnai Csaba, Léva alpolgármestere.

Tolnai Csaba
Fotó: Tolnai Csaba

2021. július 2-án a Lévai Városi Hivatal közösségi oldalán közölte a szomorú hírt, mely szerint rövid, súlyos betegséget követően elhunyt a járási székhely alpolgármesteri tisztségét betöltő városi önkormányzati képviselője, egyben a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselője.

Tolnai Csaba 1972. április 28-án született Zselízen. Önkormányzati képviselőként, helytörténészként és magánemberként is rengeteget dolgozott a városért; a 2015 májusában újjáalakult Lévai Városszépítő Egylet vezetőjeként sok más mellett

a zsinagóga, a vár, a Szent Orbán-kápolna, a Szentháromság-szoborcsoport vagy éppen a Schoeller-park sorsának alakításában is sikereket ért el.

Az Art for Help elnevezésű, árveréssel egybekötött jótékonysági kiállítás társszervezőjeként hátrányos helyzetű családokon igyekezett segíteni. Ha tehette, gyakran ellátogatott a lévai Reviczky Társulás egy-egy rendezvényére, portálunkat is szívesen tájékoztatta a lévai aktualitásokról. Publikációi közül talán a Léva régi képeslapokon című kiadványa a legjelentősebb.

Személyében egy fáradhatatlan, csupaszív lokálpatriótát veszített el a város. Nyugodjon békében!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.