Elfogadták Rimaszombat költségvetését

Virsinszky Tamás 2019. március 22., 19:48

Negyedik nekifutásra sikerült elfogadni Rimaszombat költségvetését, amely sokáig éles vita tárgyát képezte Jozef Šimko polgármester és a városi képviselő-testület között.

Fotó: Gecse Attila

Eredetileg a szerdai rendkívüli ülés egyetlen napirendi pontja éppen a város költségvetése lett volna, amelyet a képviselők korábban már elfogadtak, ám döntésüket a polgármester megvétózta. A napirendi pontok közé azonban Roman Vaľo javaslatára felvették a Rimaszombatban létesítendő ipari park kérdését is.

Mint ismertette az ipari park támogatásához szükséges kérvényt a hónap végéig kell benyújtani, ezért fontos lenne megjelölni a beruházás pontos helyét, hogy a város igényelhesse a maximálisan 800 ezer euróig terjedő anyagi támogatást. Rimaszombat eddig nem használta ki ezeket a forrásokat és ezen változtatni kell – jelentette ki Vaľo, a Merjünk gyorsítani (Odvážme sa zrýchliť) képviselői csoport elnöke.

Négy helyszín jött szóba a város északi külterületén, amelyek közül a legmegfelelőbbet egy külön erre a célra felállított bizottság fogja kijelölni.

A képviselőtestület elfogadta az indítványt és végül megbízta a városi hivatalt, hogy dolgozza ki a kérvényt.

Az ülés második pontjaként ismét a költségvetés került terítékre, amely már többször képezte éles viták tárgyát. A januári ülés szokatlan módon szakadt félbe miatta, míg egy későbbi rendkívüli ülést a polgármester ellenzékét alkotó képviselők bojkottáltak. A mostani hozzászólások során Jozef Šimko megismételte, hogy miért vétózta meg a büdzsé tervezetét korábban. Monológját végül Vaľo képviselő szakította, meg aki ismételten szavazásra bocsátotta a költségvetést, melyet

a jelenlévő 20 képviselőből 13 újból megszavazott, a kétharmados többséggel pedig megtörték a polgármester vétóját.

Rimaszombatnak a továbbiakban tehát már nem kell provizórium alapján gazdálkodnia. A városatyák hangsúlyozták, hogy az új költségvetésben számolnak a Kurincon elkezdett csúszda és a hozzá tartozó medence, illetve a Városkertben épülő szökőkútnak a befejezésével.

A témával bővebben foglalkozunk a Magyar 7 következő számában.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS