2020. november 23., 20:26

Csak államnyelven hirdették meg a párkányi önkormányzati lap főszerkesztői állását - tiltakozik az MKP

A Magyar Közösség Pártja párkányi alapszervezete és önkormányzati képviselőcsoportja tiltakozását fejezi ki, és elitéli a Párkány és Vidéke önkormányzati lap novemberi számában megjelenő felhívást a főszerkesztői állás betöltésére, ami csak államnyelven jelent meg.

A párt szerkesztőségünkbe eljuttatott nyilatkozata úgy fogalmaz,

a lap jelenlegi megbízott főszerkesztője Júlia Žďárska, aki egyben a Városi Művelődési Központ igazgatója is, nyilvánosan bírálta a már leváltott főszerkesztőt a szerinte erős magyar érzelmű megnyilvánulásai miatt".

"Ez valójában abban nyilvánult meg, hogy igyekezett a lapban megjelenő tartalmat az államnyelv mellett, annak rendjén, egyenlő mértékben, magyar nyelven is megjeleníteni" - hangsúlyozza az MKP nyilatkozata.

A párt elfogadhatatlannak tartja, hogy "egy ilyen kiemelt jelentőségű tartalom, mint az új főszerkesztő személyének kérdése, magyar nyelven nem jelenhetett meg. A szlovák nemzetiségű, megbízott főszerkesztő visszaélve a jogkörével, a nemzetiségi arányokat be nem tartva, egyoldalúan döntött a hirdetés szövegezésének megjelenésének módjáról".

párkány

Ebből kifolyólag

az MKP felszólítja Szabó Eugent, Párkány Város polgármesterét, hogy "mihamarabb vizsgálja ki, és tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a lap az alapszabályát betartva, a város minden nemzetiségű lakosához, egyenlő mértékben szóljon".

Megosztás
Címkék