Csábon és a Fegyvernekiben is újraindul az oktatás

2020. szeptember 26., 10:39
Kaszmán Zoltán

Rövid kényszerszünet után a csábi alapiskolában és az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskolában is visszatér minden a régi kerékvágásba.

Fotó: www.cebovce.sk
A Regionális Közegészségügyi Hivatal utasítása alapján a fertőzött fegyvernekis diák osztálytársai és az aznap ott tanító pedagógusok karanténba vonultak, s szeptember 24-étől a távoktatásra tértek át. A Nagykürtösi járásbeli Csáb alapiskolájában még szeptember 15-én rendelték el az igazgatói szabadot, mivel az intézmény két pedagógusának is pozitív lett a COVID-19 tesztje.

A Csábi Alapiskola és Óvoda igazgatósága 2020. szeptember 25-én arról tájékoztatta az érintetteket, hogy a Nagykürtösi Regionális Közegészségügyi Hivatal értesítése alapján hétfőtől, vagyis szeptember 28-tól újra zöld fázisba lép az intézmény.

A pozitívan tesztelt személyek a tíz napnyi izolálás után visszatérhetnek az iskolába.

Az iskolára hétfőtől semmilyen korlátozás nem vonatkozik, így az órarend szerint folytatódik a tanítás”

– áll a közleményben.

Az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola is jó híreket tett közzé közösségi oldalán. A legújabb információk szerint

a letesztelt osztály és az ott tanító pedagógusok eredménye az összes esetben negatív lett,

így a tanítás hétfőtől ott is a szokott rendben folytatódik tovább.

A törvényes képviselő a diák három napnál hosszabb (hétvégéket és az ünnepnapokat is beleszámítva) hiányzása után írásbeli nyilatkozatot nyújt be, amelyben kijelenti, hogy a tanuló nem mutatja fertőző betegség tüneteit, és nem rendeltek el számára karanténintézkedéseket.

Kövesse facebook oldalunkat is!