2022. február 6., 12:28

Az Ipoly-völgyi vasút újraindításáért

Még 2021. október 27-én zajlott a balassagyarmati Polgármesteri Hivatalban az a szakmai találkozó, aminek keretein belül egy memorandumot fogadtak el az Ipoly-völgyi vasút újraindításáért.

vasút
Fotó: Galbács Tamás

Az I. Ipoly-völgyi Vasút Konferencián annak résztvevői és az ügyet aláírásukkal támogatók javasolták a mindenkori magyar és szlovák kormányoknak, Besztercebánya, Nyitra, Nógrád és Pest megye vezetőinek, mindkét ország parlamenti és megyei képviselőinek, az illetékes szakminisztériumoknak és szakhatóságoknak, az országhatár két oldalán lévő érintett önkormányzatoknak, hogy döntéseikben, terveikben vegyék figyelembe álláspontjukat, javaslataikat.

Az általuk megfogalmazott tíz pontban többek között kérik, hogy regionális tarifával induljon meg újra a vasúti személyforgalom Balassagyarmat és Losonc között, továbbá hogy állítsák helyre a Drégelypalánk–Ipolyság közötti egykori vasúti pályát.

A kezdeményezők meg vannak róla győződve, hogy a határ menti régiókban a két ország közötti közlekedés – különösképpen a vasúti közlekedés – fejlesztése is Magyarország és Szlovákia valamennyi állampolgárának közös érdekét szolgálja:

Kérjük, hogy a több mint harminc éve napirenden lévő Ipoly-völgyi vasút újjáélesztésére a két ország együttműködésével, közösen benyújtott európai uniós pályázati finanszírozásból, még ebben a pénzügyi támogatási ciklusban kerüljön sor. (…) Kérjük, hogy az Ipoly-völgyi vasút felélesztésével párhuzamosan, vagy annak részeként, a kapcsolódó szlovákiai és magyarországi vasútvonalak felújítására is kerüljön sor, amely során megemelik a tengelynyomást, magas peronokat és korszerű utastájékoztatást építenek ki, esőbeállókat létesítenek, P+R és B+R parkolókat alakítanak ki.”

Lőrincz Mária, a Középső Ipoly-mente Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója arról számolt be, hogy Besztercebánya megye fejlesztési tervei között ott szerepel az Ipoly-völgyi vasút újraindítása. Szerinte csak akkor lesz lehetséges az előrelépés, ha meglesz a politikai akarat.

Amikor elindítottuk kezdeményezésünket, számos Ipoly-völgyi polgármester egyénileg vagy maguk a településük, továbbá civil szervezetek, magánszemélyek léptek be a vasútvédő szakosztályba, így az Ipoly-völgyének négy városa is tag lett a határ mindkét oldaláról”

– fogalmazta meg az Ipoly Túra Egyesület elnöke, Olexa Miklós, majd így folytatta: „Gyakorlatilag a II. világháború óta semmit nem tettek érte, folyamatosan leépült. Ez ma már olyan pontot ért el, hogy műszakilag bármikor bedőlhet, hiszen 60-80-100 éves műszaki berendezések üzemelnek. Ugyanakkor olyan vidéken vezet a pálya keresztül, amely ha propagálva lenne, ahogyan sajnos nincs, európai szintű turisztikai látványosság is lehetne.”

Mint mondta, azt szeretnék, hogy a Losonccal való kapcsolat álljon helyre, a szakasz végállomása Ipolytarnóc helyett Losoncon legyen, a nyugati oldalon pedig épüljön ki az ipolysági 6 km-es megszüntetett vonalszakasz.

A minap Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere arról számolt be, hogy az Ipoly-Völgyi Vasút Memorandum és a hozzá kapcsolódó javaslatcsomag elindult a szlovák–magyar illetékes állami szervek felé. Közölte továbbá, hogy a Drégelypalánk–Ipolyság vasúti összeköttetés újraépítésének megvalósíthatósági tanulmányát az UTIBER Kft. végzi, amely keretében közvéleménykutatást is végeznek.

A közlekedési szokásjellemzőkkel kapcsolatos anonim kérdőív itt érhető el.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.