2021. május 18., 19:46

Ajándék vitaminkészítmény a galántai nyugdíjasoknak

Vitaminkészítményt kapnak a tesztelésekért járó anyagi források egy részéből a galántai nyugdíjasok. A vitamincsomagra Galántán a 65 évnél idősebb lakosok jogosultak.

Vitamincsomagok a galántai nyugdíjasoknak
Fotó: Peter Paška

Értesüléseink szerint Galánta már nem tervez városi működtetésű antigén tesztállomásokat nyitni, annak az összegnek egy részéből, amely a korábbi tesztelésekből az államkasszából befolyt a városba vitaminokat vásároltak a város idősebb lakosainak részére

– erősítette meg Peter Paška polgármester. Hozzátette: a vitaminokra közel harmincezer eurót költött az önkormányzat.

A 65 évnél idősebb galántaiak a városi hivatal előcsarnokában vehetik át a számukra elkészített vitaminokat a városi hivatal egy dolgozójától. A város a koronavírus járvány kitörése óta támogatja az idősebb korosztályt, a nyugdíjasok szájmaszkokat is kaptak már a várostól.

Galántán körülbelül háromezer 65 éven felüli lakos él. A vitamincsomagok iránt nagy az érdeklődés, az idősek általában ügyes-bajos dolgaik elintézése közben fáradnak be a hivatalba és veszik át a csomagjaikat, de átveheti azt helyettük a szépkorú személyigazolványának felmutatásával családtag, vagy ismerős, szomszéd is. Azoknak az idős embereknek, akik nem vették át személyesen vagy közvetítő által a vitamincsomagjukat, a város szociális munkásai fogják házhoz vinni a készítményeket.

A város által vásárolt Novo C komplex vitaminkészítmény C vitamin, D3 vitamin és cink elegyét tartalmazza.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.