Hogyan lehet a legeredményesebben tanítani a roma gyerekeket? - PODCAST

2021. november 20., 18:00

Vajon működik-e a roma integráció ott, ahol a közösség tagjai akár többségben vannak az iskolákban? Vajon mi lehet a húzóerő, és hogyan lehet pozitív példákkal motiválni a lemorzsolódásra hajlamos többséget? Ilyen kérdéseket vettünk górcső alá a Szóbeszéd füleki stúdiójában, amelynek vendégei ezúttal a Mocsáry Lajos Általános iskola igazgatónője Mgr. Kotlár Ildikó és a Ragyolci Általános Iskola zenetanára, Botos Renátó.

A beszélgetés során megismerhetjük az ő életútjukat, miért választották ezt a pályát, milyen nehézségeikkel kell szembenézniük

és abba is beavattak minket, hogy roma tanárokként hogyan viszonyulnak hozzájuk a roma diákok, illetve találkoztak-e munkájuk során negatív megkülönböztetéssel.

Kotlár Ildikó igazgató asszony azt is kifejti, az ő iskolájukban milyen módszert alkalmaznak, hogy a roma gyerekek motiválva legyenek, továbbá kiemelte, hogy az iskola tanárai a diákok családjait is meglátogatják, hogy minél jobban megismerhessék a tanulókat, annak érdekében hogy tudják milyen problémákkal küszködnek az egyes gyerekek.

A stúdióbeszélgetés során arra is választ kapunk, hogy hogyan lehet a legeredményesebben tanítani a roma gyerekeket. Nézzék velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.