"A Híd sokat változott, ma már együtt lehet velük működni" - Portréinterjú a 75 éves Duray Miklóssal

2020. július 29., 17:30

Történelemről, a diktatúrák és gazdasági lobbicsoportok természetéről, a 98-as pártegyesítés tanulságairól, vagyis múltról, jelenről, jövőről.  

Szerinte azzal, hogy új vezetés állt fel a Most-Hídban, a vegyespárt nagyot változott – olyannyira, hogy most már el tudja képzelni – sőt szükségesnek tartja – velük az együttműködést.

Úgy véli ugyanakkor, hogy azoknak, akik az elmúlt 10-15 évben csődöt mondtak, most már félre kell állniuk.

Azt is mondja, hogy a felvidéki magyar közösségnek – követve a dél-tiroli példát – úgy kell megszerveznie magát, mint államot az államban: a belső sokszínűség kívánatos, kifelé viszont egyetlen pártnak kell képviselnie a közösség érdekeit.

"Azóta nem teszem be a lábam a prágai vár területére, hogy ott felállították Beneš szobrát" – vélekedik az egykori csehszlovák elnökről, aki szerinte legalább olyan náci volt, mint Hitler, csak nem voltak olyan eszközei, mint a német diktátornak.  

A 75 éves Duray Miklóssal történelemről, a diktatúrák és gazdasági lobbicsoportok természetéről, a 98-as pártegyesítés tanulságairól, vagyis múltról, jelenről, jövőről a ma7 podcast adásában, a PRÉS-ben beszélgettünk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.