2023. október 31., 17:25

Jelentős támogatás jön az iskolák részére

Az óvodák és az alapiskolák első két osztályai az ”Olvassunk az örömért” felhívás keretein belül támogatásban részesülhetnek, amelyből könyvtárakat újíthatnak fel vagy hozhatnak létre.

Könyvtár
Fotó: Pixabay

Anyagi támogatásban 239 szlovákiai iskola részesül – tájékoztatott a Szlovák Oktatásügyi Minisztérium kommunikációs osztálya, hozzátéve, a juttatásokat további 10 ezer euróval növelték.

A kezdeményezéssel sok gyerek az első könyveihez juthatna hozzá. Ezért is döntöttünk úgy, az előzőleg meghatározott 200 ezer eurót további 10 ezer euróval növeljük, egyúttal keressük annak lehetőségét, miként tudnánk még több pályázón segíteni”

– jelentette be Tomáš Drucker az oktatásügyi miniszter.

Az ”Olvassunk az örömért” felhívás célja a gyerekek könyvekhez való kapcsolatának megerősítése, valamint az olvasás népszerűsítése. Az oktatási intézetek 2024. március 31-ig meríthetik ki az erre kapott forrásaikat. A juttatásokra óvodák, alapiskolák, speciális óvodák, speciális alapiskolák és egyesített iskolák pályázhatnak.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.