2020. december 3., 17:13

Az OĽaNO nem politikai, hanem szakmai kérdésnek tartja az iskolák megnyitását

Nem politikai, hanem járványügyi szakmai kérdésnek tekinti az iskolák megnyitását az OĽANO, amellyel az epidemiológiai tanács, a járványügyi bizottság és a központi válságstáb tagjai foglalkoznak – reagált a mozgalom koalíciós partnere, a Za ľudí kérésére, amellyel a rendkívüli koalíciós tanács összehívását szorgalmazza, ahol az iskolák megnyitásáról tárgyalnának.

Michal Sipos
Fotó: TASR

Az OĽANO közölte,

a miniszterelnök a tesztelést tartja megoldásnak, mert mindenképpen azt szeretné, hogy a gyerekek mielőbb visszatérhessenek az iskolába, miközben a lakosság egészségének és életének védelmét is szem előtt tartja" - közölte az OĽANO.

Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője elmondta: ha egy kormánypárt össze akarja hívni a koalíciós tanács rendkívüli ülését, nincs szüksége más párt támogatására.

„Ha lesz rendkívüli ülés, részt veszünk rajta" - mondta a szóvivő a TASR-nek.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke hozzátette, a gyerekek nem válhatnak a politikai viták túszává.

„Remélem, közösen találunk megoldást” - közölte Remišová és leszögezte, ő mindent megtesz azért, hogy a diákok jövő hétfőn (december 7.) visszatérhessenek a monitorok elől az iskolapadba.


A felső tagozaton és a középiskolákban október 26-án vezették be a távoktatást. Az egyetemi hallgatók is otthon tanulnak a téli szemeszter végéig. A hátrányos helyzetű tanulók is bemehetnek az iskolába, de csak kis, legfeljebb hat fős (a pedagógus és öt diák) csoportokban tanulhatnak.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.