2020. december 3., 16:03

A Za ľudí összehívná a koalíciós tanácsot az iskolák nyitása miatt

Rendkívüli koalíciós tanács összehívását kéri a Za ľudí az iskolák újranyitása céljából – jelentette be Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a párt elnöke.

Veronika Remišová
Fotó: TASR

A politikus hozzátette,

a gyerekek nem válhatnak a politikai viták túszává.

„Remélem, közösen találunk megoldást” - közölte Remišová és leszögezte, ő mindent megtesz azért, hogy a diákok jövő hétfőn (december 7.) visszatérhessenek az iskolába.

Szerinte így legalább át lehet ismételni a tananyagot és elkészíteni a terveket januárra, a karácsonyi szünet alatti „természetes lockdownnak” köszönhetően pedig enyhülhet a járványhelyzet.

Az oktatási minisztérium iskolanyitási tervét nem fogadta el december 1-jén a központi válságstáb, a szerdai (december 3.) kormányülés után pedig Igor Matovič (OĽANO) miniszterelnök bejelentette, hogy jövő hétfőn (december 7.) kinyithat néhány iskola, és a saját kezébe veszi a diákok próbatesztelésének elindítását.

Mint megjegyezte, már nem akarja hallgatni az oktatási minisztérium kifogásait, és tud olyan iskolaigazgatókról, önkormányzatokról, akik készek bekapcsolódni a próbatesztelésbe.

A felső tagozaton és a középiskolákban október 26-án vezették be a távoktatást.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.