2022. november 9., 16:43

A Selye János Egyetemen sem függesztik fel az oktatást november 17-e után

A 2022. november 17. után várható egyetemi tiltakozó lépésekről a komáromi Selye János Egyetem vezetése és az Akadémiai Szenátus elnöksége is nyilatkozatot fogadott el.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A Selye János Egyetem vezetősége és akadémiai közössége is megtámogatta a Szlovák Rektori Konferencia által 2022. szeptember 13-án elfogadott „Előzzük meg az egyetemek ellehetetlenülését Szlovákiában!“ nyilatkozatát.  Az azóta eltelt időszakban több, a helyzetet javító intézkedés történt az oktatásügyi tárca részéről, olvasható a dokumentumban.

A Szlovák Felsőoktatási Intézmények Tanácsa (RVŠ-SzFIT) által, 2022. október 26-án elfogadott határozatban a szlovákiai egyetemek képviselői pozitívan értékelik az oktatásügyi miniszter felsőoktatás irányában kifejtett igyekezetét, ám továbbra is fenntartják a Szlovák Rektori Konferencia nyilatkozatában megfogalmazott követeléseiket.

A Selye János Egyetem is szerves része a szlovákiai felsőoktatási közegnek, így egyetértve az RVŠ-SzFIT nyilatkozatában megfogalmazottakkal, a többi szlovákiai felsőoktatási intézményhez hasonlóan 2022. november 17. követően az intézmény sem függeszti fel a jelenléti oktatást.

Amennyiben a kormány nem teljesíti a korábbi nyilatkozatokban megfogalmazott követeléseinket, az egyetemek nagy többsége a továbbiakban is készen áll a tiltakozás egyéb formáira, amelyekről később egyeztetnek.

Ugyanakkor a Selye János Egyetemen is szándékunk a lehető legtovább fenntartani a jelenléti oktatást, hiszen az oktató és a hallgató közvetlen kapcsolatát, mint ahogy azt már  a pandémiás időszakban tapasztaltuk, nem pótolhatja semmilyen pótmegoldás. Reményünket fejezzük ki, hogy a tárgyalások eredményeként mindkét fél számára elfogadható megoldás születik, zárul a Selye Egyetem állásfoglalása.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.