2022. október 19., 11:00

Robert C. Castel - A tegnap pacifistáiból lettek a ma háborús uszítói - VIDEÓINTERJÚ

Az Izraelben élő biztonságpolitikai szakemberrel készített videósorozatunk újabb epizódját nyújtjuk át most nagy szeretettel nézőinknek.

castel
Fotó: Israel Democracy Institute

A beszélgetés során előkerül az éppen zajló NATO nukleáris hadgyakorlat, a várható orosz reakciók, és egy negyvenéves történet egy kis híján kitört atomháborúról.

A műsor második felében feltesszük a nem is annyira történelmietlen kérdést: lehetett volna-e másként? Avagy lehet-e valaha esély a világbékére?

Aztán sorban jön a többi:

Miben, pontosabban mikor volt igaza Francis Fukuyamának? Az amerikai unipoláris pillanatból lehetett volna unipoláris évszázad? Esetleg a nemzetközi kapcsolatok bonyolult rendszere eleve a hegemónia ellen hat? Hogyan oszlatta el Putyin a világ rendjébe vetett hitünket? 

A rendből a káoszba és vissza... Jó szórakozást!

 

Meséltünk magunknak, meséltek nekünk egy liberális, internacionalista mesét arról, hogyan működik a nemzetközi rendszer. Erre jön egy figura Moszkvából és bebizonyítja nekünk, minden, amiben eddig hittünk, csak mese! Amit most látunk az megint a XIX. század, csak most modern köntösbe csomagolva!

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.