cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. október 21., 20:08

Nem vették komolyan a titkosszolgálat figyelmeztetését: Az Iszlám Állam több tíz terroristája dolgozik a svéd iskolákban

Az Iszlám Állam 21 terroristája dolgozik jelenleg svéd óvodákban és iskolákban gyerekekkel, fiatalokkal vagy más kiszolgáltatott állampolgárokkal. A terrorszervezet további 24 korábbi tagja állami vagy önkormányzati munkáltatónál talált munkát - mindez a svéd biztonsági szolgálatok többszöri figyelmeztetése ellenére. Az Expressen újság 83 Iszlám Államból érkezett ember munkatevékenységét vizsgálta.

Visszaküldenék őket
Illusztráció
Fotó: unsplash.com

„Ez eléggé megdöbbentő” – kommentálta a helyzetet Magnus Ranstorp terrorizmusszakértő, aki szerint ez annak is köszönhető, hogy 2012-ben és 2013-ban nem létezett semmilyen jogszabály, és az Iszlám Államból érkezettek többsége nem volt elítélve semmiért. „Ha elítélték volna őket, azt ellenőrizni lehetett volna” – mondta Ramstorp a tvnoviny.sk portál szerint.

Teljesen elfogadhatatlan, hogy az Iszlám Állam terroristái svéd iskolákban, szabadidőközpontokban és hasonló intézményekben dolgozzanak. Ezt nem szabad megengedni”

– reagált Lotta Edholm oktatási miniszter az információra, mondván, hogy a svéd társadalom túl naiv. Edholm szerint különösen az oktatási szektorban dolgozó munkáltatóknak kellene jobban ellenőrizniük munkavállalóik hátterét.

Svédország korlátozni akarja a bevándorlók szociális juttatásait

A svéd jobboldali kormány pénteken bejelentette, hogy korlátozza a nem európai származású migránsok szociális juttatásait. Ennek a lépésnek az a célja, hogy minél több migránst eltántorítson attól, hogy Svédországba jöjjön, és jobban integrálja azokat, akik letelepednek az országban.

Svédország az elmúlt évtizedekben nagyszámú migránst fogadott be, elsősorban a konfliktusok által sújtott országokból, például a volt Jugoszláviából, Szíriából, Afganisztánból, Szomáliából, Iránból vagy Irakból. Nem tudta őket azonban kellőképpen integrálni a többségi társadalomba.

2012 óta több mint 770 000 ember vándorolt ​​be Svédországba az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli országokból. Egy olyan integrációs politikával kombinációja, amely szinte semmilyen követelést nem támaszt a (migránsokkal) szemben, és semmilyen módon nem motiválja őket a társadalomba való beilleszkedésre, Svédország megosztottságához vezetett”

– áll a koalíciós vezetők Dagens Nyheter című lapban közzétett cikkében.

Szerintük a bevándorló közösségek a szegregáció, a társadalmi kirekesztés, a munkanélküliség és a gyerekek rossz tanulmányi eredményei problémájával küzdenek, miközben nem fogadják be a „közös svéd értékeket”.

A koalíciós vezetők szerint Svédországnak „komoly gondjai” vannak a külföldi származású, munkanélküli és szociális segélyből élő lakosokkal.

A cikk szerzői azonban állításaikat nem támasztották alá hivatalos adatokkal, és nem közölték azt sem, hányan vannak.

A kormány a helyzetet reformokkal kívánja kezelni, amelyek megkövetelnék a nem európai migránsoktól, hogy megtanuljanak svédül és hogy munkát találjanak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.