2019. április 8., 18:28

Portugál kamarazenészek a lévai zsinagógában

2019. április 14-én újabb zenei csemegét élvezhetnek a lévai zsinagógába ellátogatók. 18 órai kezdettel ezúttal a Camerata Nov’Arte nevű kamarazenekar hangversenyét hallgathatják meg.

Camerata Nov'Arte
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Camerata Nov'Arte

A portugáliai Portóból útnak induló zenei projekt célja a különböző nemzedékekhez tartozó kiváló zenészek tapasztalatcseréjének elősegítése. A Portugália legtehetségesebb zenészeit tömörítő zenekar alapítója, egyben művészeti és zenei vezetője a sokoldalú Luís Carvalho.

Luís Carvalho
Luís Carvalho
Fotó:  Camerata Nov'Arte

A lévai koncerten – a Luís Carvalho vezette Camerata Nov´Arte mellett – feltűnik a szaxofonon játszó Emir Turkič, valamint a cimbalmos Jaromír Chlebo is. A sokszínű és eklektikus repertoárban felbukkannak zeneművek a barokktól egészen a modern korszakokig. Előadásukban felcsendülnek mások mellett Szergej Szergejevics Prokofjev, Niccolò Paganini, Ligeti György, Sérgio Azevedo, Bartók Béla és Nello Milloti szerzeményei is.

A 12 euróba kerülő jegyekhez ezen a honlapon virtuálisan is hozzá lehet jutni.

Camerata Nov’Arte
Camerata Nov’Arte
Fotó:  Camerata Nov'Arte

Camerata Nov'Arte
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.