2019. november 1., 12:00

Az Összefogás szerint Bugárnak fontosabb a Smer, mint a magyar egység. Várják a "becsületes" hidasok csatlakozását

"Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a Híd számára fontosabb a maffiaállamot működtető Smerhez és a Robert Ficóhoz való ragaszkodás, mint a közös magyar indulás" – írja közleményében az Összefogás mozgalom, amely egyúttal felszólította a Híd „demokratikus érzelmű, becsületes tagjait és tisztségviselőit, hogy fontolják meg csatlakozásukat a közös magyar egységhez”.

sajtó összefogás_mosthíd
Fotó: Lamos Csaba

Cáfolva a Híd korábbi nyilatkozatát az Összefogás mozgalom leszögezi:

a csütörtöki megbeszélés során senkit sem tessékeltek ki a tárgyalóteremből, az egyeztetés azért szakadt meg, mert a Híd nem volt képes kimondani, hogy számára 2020 márciusától nem lehet partner a Smer.

„A tárgyalófelek felajánlották, hogy amennyiben a Híd keddig változtatni tud véleményén, akkor visszavárják és tovább tárgyalnak a közös indulás egyéb sarkalatos pontjairól és prioritásairól. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a Híd lemond erről a lehetőségről és nem akar magyar egységet teremteni” – olvasható a közleményben.

Az Összefogás elnöke, Mózes Szabolcs szerint a Híd történelmi esélyt kapott, amelyet felelőtlenül eldobott.

Részben jóvátehette volna 2016-os hibáját, amelyért saját választói is kritizálták, elhatárolódhatott volna a kočneri maffiaállamot működtető Smertől. Ám a végsőkig hűséges marad Robert Fico pártjához, ahelyett, hogy a közös magyar jövőt építené”

– fogalmazott az Összefogás elnöke, aki szerint

a Smerrel való közös kormányzás nem csak a szlovák, de a magyar demokraták számára is vállalhatatlan. 

Mózes Szabolcs úgy látja, a magyar egység megteremtése lehetőséget nyújtott a Hídnak arra, hogy az utolsó utáni pillanatban elszakadjon a Smertől, ám érthetetlen okokból még a koalíciós szerződés lejárta után, az SNS elnöke és a smeres kormányfő sértő kritikái után is inkább kitart bukott és az őt folyamatosan megalázó partnere mellett. 

Hozzátette: az Összefogás választási listája nyitott mindenki számára, aki elfogadja alapértékeiket. 

Mozgalmunk felszólítja a Híd demokratikus érzelmű, becsületes tagjait és tisztségviselőit, hogy fontolják meg csatlakozásukat a közös magyar egységhez”

– közölte.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék