2019. november 1., 10:44

Orosz Örs: szó sincs arról, hogy Bugárék ki lettek volna dobva a tárgyalásokról

Az Összefogás Mozgalom egyik kezdeményezője és frissen megválasztott alelnöke, Orosz Örs közösségi oldalán megjelent hosszú írásában cáfolja a vegyespárt állítását, miszerint a csütörtöki ötpárti tárgyalásokról gyakorlatilag kidobták volna a Most-Hidat.

Összefogás-civilek

Orosz azt írja, bár az utóbbi héten háromszor is tárgyalóasztalhoz ültek, egyszer sem tudtak a Most-Híddal megegyezni a Smer-SD kérdésében. Mint ismeretes az ötből három párt (MKP, MF, ÖM) azt szorgalmazta, határolódjanak el Ficoéktól, és mind az öt párt jelentse ki, a Smerrel nem hajlandóak kormányra lépni.

Ez, mint tudjuk, nem történt meg.

Az Összefogás alelnöke szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a Drucker-párttal megegyeztek-e már a Hidasok, értsd: esetleg ezért "szabotálták el" a tárgyalásokat, vagy elképzelhető, hogy Bugárék még visszaülnek a tárgyalóasztalhoz, ahogy arra a három, együttműködő magyar párt lehetőséget adott.

Orosz Örs posztjában arra a faramuci helyzetre is kitér, hogy Bugárék Fico elutasításáért cserébe a Matovič-tól való elhatárolódást kérték tárgyalópartnereiktől. Mint írja:

"Egyik oldalon van egy kettős gyilkosság, szavazatvásárlások, velejéig korrumpálódott igazságszolgáltatás, a másikon meg egy fékezhetetlen populista, aki mindezért beszólogat. Matovičostul ki tudták volna mondani, hogy a SMER-rel nem, nélküle erre képtelenek voltak. Nem azzal volt tehát a gond, hogy nem tudták kimondani. Egyszerűen nem is akarták."

Végezetül Orosz kiemeli, szerinte szükséges, hogy legalább 3-4 befutó helyet fenntartsanak a Most-Híd egyik-másik politikusának, hiszen:

"(...) csomó jó magyar ember, polgármester, képviselő vagy állami tisztségviselő van, akiknek ott a helye. Nem biodíszletként, hanem befutó jelöltként."
Megosztás
Címkék