Pozsony lezárva: a rendőrség megakadályozhatja, hogy a gazdák traktoraikkal a fővárosba hajtsanak

ma7 | TASR 2018. június 18., 15:42

A rendőrség nem adott kivételt a tiltakozó traktoros gazdáknak, így nem hajthatnak fel az autópályákra és a gyorsforgalmi utakra. Erről az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői állásfoglalásban tájékoztatott.

Fotó: TASR

Amennyiben a traktoros gazdák a fővárosba érkeznek, a rendőrség kész meghatározni, hogy milyen útvonalon közlekedhetnek, de akár be is tilthatja a továbbhaladásukat a forgalom biztonságának és folyamatosságának biztosítása érdekében.

A rendőrség a múlt hét folyamán tájékoztatta a gazdákat arról, hogy minden egyes traktor tulajdonosának külön-külön kell kérvényeznie az engedélyt ahhoz, hogy felhajthasson az autópályákra vagy gyorsforgalmi utakra.

Erre a mai napig nem került sor a gazdák részéről, ezért a rendőrség nem adhat kivételt” – áll a közleményben. Egyben figyelmeztették a gazdákat, hogy a felújítási munkálatok már most is közlekedési bonyodalmakat okoznak a főváros utcáin.

A traktorok szervezetlen érkezése következtében a rendőrség szerint teljesen összeomlana a főváros közlekedése, amire a Pozsonyban dolgozó, ingázó autósok és a romlandó élelmiszereket szállító kamionsofőrök fizetnének rá. A közlemény szerint a rendőrség nem tagadja meg a gazdák jogát arra, hogy törvényes módon véleményt nyilvánítsanak, ugyanakkor minden körülményt figyelembe kell venni, elsősorban a forgalom biztonságának és folyamatosságának biztosítását.

A gazdák rendőri provokációtól tartanak a holnapi tüntetésen
Pozsonyban traktorral, Brüsszelben petícióval tiltakoznak a gazdák.

A gazdák hétfő reggel traktorokkal indultak el Nagymihályból Pozsonyba, hogy így hívják fel a figyelmet a problémáikra. Útközben más tüntető gazdák is csatlakoznak hozzájuk. A fővárosba várhatóan kedden (6.19.), 19.00 körül érkeznek meg.

0 HOZZÁSZÓLÁS