Pellegrini szerint a Gorilla-hangfelvétel nem ok a Smer elnökének lecserélésére

2019. október 16., 15:32
ma7 | TASR

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer-SD alelnöke szerint a Gorilla-hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után sincs semmilyen ok arra, hogy a pártelnök lecserélésének kérdésével foglalkozzanak. A párt előveheti a témát a parlamenti választás után, de a közelgő pártkongresszuson nem kerül terítékre.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Nem gondolom, hogy bármilyen hatása lenne a pártvezetés összetételére annak, ami ma nyilvánosságra került. És hogy mi lesz a választás után, azzal majd a választás után fogunk foglalkozni”

- jelentette ki a kormányfő.

Pellegrini lesz a Smer-SD listavezetője, a pártelnök, Robert Fico a második helyet kapja a jelöltlistán.

Pellegrini már korábban kijelentette, hogy ha a Smer-SD megnyeri a parlamenti választást, bejelentkezik a kormányfői posztért.

A hangfelvétel állítólag egy Vazov utcai lakásban készült Pozsonyban, a Gorilla-aktát ismeretlen személy hozta nyilvánosságra 2011 decemberében. A hangfelvételen állítólag Jaroslav Haščák, a Penta társtulajdonosa hallható, amint politikusokkal beszél a 2005-ös és 2006-os állami üzletek provízióiról. A nyilvánosságra került részletek alapján Robert Fico is járt a lakásban.

A Gorilla-hangfelvételt 2018 decemberében találta meg a rendőrség Marian K. üzletember házában, Lukáš Kyselica, a Gorilla-nyomozócsoport nemrég távozott vezetője többször is azt nyilatkozta, valódi és hiteles a hanganyag.

Kapcsolódó cikkeink