Prágában tárgyal csütörtökön Orbán Viktor

ma7 | MTI 2019. szeptember 11., 19:30

Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Prágába utazik, ahol részt vesz a visegrádi országok (V4) és a Nyugat-Balkán államainak csúcstalálkozóján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Peter Pellegrini, Andres Babiš, Mateusz Morawiecki, Orbán Viktor Fotó: Szecsődi Balázs

Andrej Babiš cseh kormányfő meghívására először külön a V4-ek miniszterelnökei egyeztetnek a prágai várban, majd munkaebéd keretében tárgyalnak Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegro és Szerbia vezetőivel - tette hozzá a sajtófőnök.

A cseh kormány tájékoztatása szerint a rendezvény célja a visegrádi és a nyugat-balkáni régió együttműködésének erősítése.

Az ülés napirendjén az aktuális európai kérdések szerepelnek, úgymint az új Európai Bizottság összetétele, a 2020 utáni többéves pénzügyi keret, az infrastruktúra, az emberi erőforrások, az oktatás, a pénzügyi stabilitás témája illetve az éghajlatváltozással kapcsolatos kérdések.

A programot Andrej Babiš cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Peter Pellegrini szlovák és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatója zárja
- mondta Havasi Bertalan.

0 HOZZÁSZÓLÁS