2019. szeptember 13., 08:48

Eltúlzott és hisztérikus a szlovák diplomácia reagálása

Így értékelte a pozsonyi „külügyi bürokraták” reagálását a magyar-szlovák válogatott labdarúgó mérkőzésen történtekre az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

szijjarto.jpg
Fotó: MTI

Hangsúlyozta: a mérkőzést Andrej Danko szlovák parlamenti elnökkel nézte végig, aki a lefújás után „tiszteletre méltó” interjút adott, az együttműködést, a hangulatot dicsérte. A miniszter úgy vélekedett, hogy a szlovák külügyi bürokratáknak a politikai vezetőkhöz hasonlóan azon kellene dolgozniuk, hogy a közép-európai együttműködés minél hatékonyabb és szorosabb legyen.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: számára fontos a sportszerűség és az ellenfél tisztelete, majd hozzátette:

ha én minden egyes olyan eset után behívnám a szlovák nagykövetet a külügyminisztériumba, amikor egy sporteseményen szlovák szurkolók tiszteletlenül viselkednek magyar emberekkel, sportolókkal, a magyar nemzettel szemben, akkor a szlovák nagykövet állandóan ott lenne a minisztériumban”.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.

Hozzászólások

Fehér István 2019. 09. 13., p - 16:02
Le a kalappal Szíjjártó miniszter úr előtt! Pontos a meglátása. Pedig talán nem is tudja, hogy a szlovák csapat stábjának egyik tagja, saját gólörömét még vegyíttette is szlovák "stadion - folklórral", amikor letolta nadrágját, hogy megmutassa MINDEN VAGYONÁT a magyar B-középnek... Üzenem a csávónak, hogy mi ezt eddig is tudtuk!