2019. február 5., 10:36

Gelle Örökös Pedagógusa: "A gyerekben mindig keressük meg a jót!" - VIDEÓVAL

"Imádom a gellei iskolát, 46 éve imádom. És akármeddig is leszek itt, imádni fogom. A gellei iskola egy sziget az életemben".

Kovács Mária, Gelle Örökös Pedagógusa
Fotó: ma7.sk

Az Egyházgellei Alapiskola mellett működő szülői szövetség és az iskola tantestülete negyedik alkalommal adta át az Örökös Pedagógus címet az iskola egyik közkedvelt pedagógusának, Kovács Máriának.

A környéken egyedülálló, 2016-ban elindított kezdeményezés rendkívül jó visszhangra talált a szülők és iskolabarátok körében. A díjazott pedagógus személyét minden évben szavazással döntik el.

A szülők, diákok és iskolabarátok által jelölt pedagógusok közül a három legtöbb jelölést kapott tanító nénire, illetve tanító bácsira lehetett szavazni novemberben. Kovács Mária, Lelkes Eduárd és Major Mária közül a többség a nyugdíjas, de még mindig nagyon aktív Kovács Mária matematika-kémia szakos tanító néni kapta idén a legtöbb szavazatot. Az Örökös Pedagógus címet a győztesnek az iskola szülői bálján, február 2-án adták át.

A róla készült portréfilmben őszintén vall életéről, tanári pályájáról, és arról, hogyan lehet a matematikát jól tanítani. 

"Imádom a gellei iskolát, 46 éve imádom. És akármeddig is leszek itt, imádni fogom. A gellei iskola egy sziget az életemben" - mondja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.