lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2019. október 21., 17:05

Megvan, hogy melyik két miniszterre vallana Andruskó

Mint arról lapunk is beszámolt, a mai nap folyamán az ügyészség leadta a speciális büntetőbíróságon Andruskó Zoltánnal kötendő vádalku tervezetét. A sajtó napokkal ezelőtt megírta, a Kuciak-gyilkosság közvetítésével vádolt Andruskó állítólag két regnáló miniszterre is terhelő vallomást tehet.

201704061335460.000000000000000000000000001a_richterr.jpg

Az aktuality.sk szerint meg is van ez a két miniszter, mindkettőt a legnagyobb kormánypárt, a Smer-SD "adta az országnak". Egyikük Ján Richter munka- és szociális ügyi miniszter, míg a másik, a lemondott Robert Kaliňák bizalmi emberének számító Denisa Saková, a belügyi tárca irányítója.

A lap nem kívánta megnevezni forrását, ahogy arról sincs információnk, milyen természetű ügyekben vallana a két említett miniszter ellen Andruskó.

A. Zoltánt azzal gyanúsítják, hogy közvetített Ján Kuciak újságíró és menyasszonya meggyilkolásában. A vádalkut a bíróságnak kell jóváhagynia – erősítette meg pénteken Lívia Kňažiková ügyvéd. Hogy milyen büntetés vár rá, arról egyelőre nincs hivatalos információ. Pénteken Daniel Lipšic, a sértettek ügyvédje azt mondta, az ügy érintettjei abban állapodtak meg, hogy ezt nem teszik közzé. Hozzátette, A. Zoltán büntetését a büntetési tétel alsó határának több mint harmadával enyhíthetik, mivel kezdettől együttműködött az ügyésszel és a vallomása kulcsfontosságú.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.