2019. november 28., 13:27

Egységben az erő: aláírták a megállapodást a magyar pártok - VIDEÓVAL

Az MKP, a Magyar Fórum és az Összefogás aláírta a parlamenti választás előtti együttműködésre vonatkozó megállapodást. 

Magyar Közösségi Összefogás - listaállítás
Médialapozó
Fotó: MKP

A szövetséges pártok a Magyar Közösségi Összefogás nevű választási párt listáján mérettetik meg magukat.

Menyhárt: Egységben az erő

Az MKP már az EP-választás után megfogalmazta az egységben a jövő szlogenjét azzal a céllal, hogy valamennyi magyar párt egy listán induljon a jövő februári parlamenti választáson, ennek a jegyében zajlottak az elmúlt hónapok – jelentette ki Menyhárt József az MKP székházában zajló mai sajtótájékoztatón.

Az MKP elnöke szerint a három párt összefogásával egy hiteles magyar lista állt össze.

Olyan személyek szerepelnek ezen a listán, akik a közösséget akarják szolgálni”

– fogalmazott Menyhárt.

 

Olyan politikára van szükség, amit nem kell szégyellnie a szlovákiai magyaroknak

Simon Zsolt a sajtótájékoztatón kijelentette, a közös lista érdekében mind a három párt több kompromisszumot is kötött, de elveiket és értékeiket, egyik sem adta fel.

 

Fotó:  MKP
Kormányváltás a célunk, nem fogunk együttműködni a Smerrel, az SNS-szel, Kotleba és Harabin pártjával. NATO- és Európa-párti politikát kívánunk folytatni, olyan politikát, amely nem szövetkezik a rosszal, és olyat, amely miatt nem kell szégyenkeznie a szlovákiai magyaroknak”

– jelentette ki.

 

Fotó:  MKP
Simon Zsolt a memomarandum sarkalatos pontjait ismertetve elmondta, a listás helyeket 60-20-20 százalékban osztották el, ugyanilyen arányban finanszírozzák a kampányt is. Ez azt jelenti, hogy az MKP a teljes kampányköltség 60 százalékát, a másik két párt 20-20 százalékot vállal magára.

Simon elmondta, a három párt közös programmal kívánja megszólítani a választókat, parlamenti bejutás esetén pedig közös frakciót alakítanak. Villáminterjúnk a Magyar Fórum elnökével ITT>>>.

 

Mózes: Változtatni kell Dél-Szlovákia és a magyarság hátrányos helyzetén

Szlovákiában eddig azok a kormányok voltak sikeresek, amelyekben szerepet kaptak a magyarok. Ehhez a hagyományhoz szeretnénk visszatérni, és ahhoz a tradícióhoz, hogy a magyar pártok a jó oldalon állnak

– fogalmazott Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke, aki szerint az MKP, az Összefogás és a Magyar Fórum összefogásával komoly esély mutatkozik "egy jobb ország létrehozására, és arra, hogy az ellenzékkel közösen leváltsák a jelenlegi kormányt."

Hozzátette: 

az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb vesztese Dél-Szlovákia és a szlovákiai magyarság volt, ezért vissza akarnak térni a magyar választókat érintő problémákhoz.

 

Fotó:  MKP

A három párt összefogásával kapcsolatban elmondta, azoknak sikerült most összefogniuk, akik ezt őszintén akarték, és akik el tudták engedni azoknak a kezét, akiknek el kellett.

Azok, akik ezt nem tudták megtenni, kimaradtak az összefogásból”

– fogalmazott.

Mózes Szabolcs arról is beszélt, hogy a három párt a következő két hétben közösen fogja megalkotni a Magyar Közösségi Összefogás választási programját, amelyet aztán december közepén fognak bemutatni a választóknak.

 

Fotó:  MKP
Bárdos: Egy csapatban, egy közösségben gondolkodunk

Bárdos Gyula listavezető a sajtótájékoztatón hangsúlyozta,

az összefogást ugyan három tömörülés alkotja, de mindhárman egy csapatban, egy közösségben gondolkodnak.  

Kiemelte, a felvidéki magyarok mindig a jó oldalon álltak, akkor is, amikor Mečiart kellett leváltani, és akkor is, amikor Szlovákia számára a NATO- és az Európai Unióhoz való csatlakozás volt a tét.

Elmondta, a közös, 150-es lista teljes egészében összeállt, véleménye szerint ezen kellő számban vannak tapasztalt és olyan fiatal politikusok, akik helyben, régiójukban már bizonyítottak. 

 

Fotó:  MKP

Cikkünket a Magyar Közösségi Összefogás listavezetőjével készült villáminterjúval hamarosan frissítjük. 

 

Magyar Közösségi Összefogás - listaállítás
+7 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!