2019. november 28., 14:03

„Én nem haragszom Csáky Pálra” – Simon Zsolt kompromisszumokról és elvtelen alkukról

Kormányváltást akarnak, nem szövetkeznek a rosszal, és olyan politikát szeretnének folytatni, amely miatt nem kell szégyenkezniük a felvidéki magyaroknak – jelentette ki Simon Zsolt a Magyar Közösségi Összefogás mai sajtótájékoztatóján. Villáminterjú a Magyar Fórum elnökével.

Simon Zsolt
Fotó: TASR

Jól ismert, hogy korántsem ápol felhőtlen viszonyt Csáky Pállal…

Miért gondoltam, hogy ez a kérdés nem fog ma szóba kerülni a sajtótájékoztatón?!

Milyen érzés újra egy listán szerepelni Csáky Pállal?

Ahogyan a sajtótájékoztatón is elmondtam, az összefogás érdekében sok kompromisszumot kellett megkötnünk, az elveinket ugyanakkor nem adtuk fel. Tudtuk, hogy sok mindenkinek sok mindent le kell majd nyelnie. Számoltunk ezzel már akkor is, amikor megalakítottuk a Magyar Fórumot, de nem volt más választásunk, csak az összefogás, mert egyedül ebben látjuk azt a lehetőséget, hogy jövőre legyen magyar képviselet a szlovák parlamentben. Ennek érdekében dolgozunk. Ezért minden személyes sértődöttséget félre kell tennünk. Csáky Pál végzi a saját munkáját, én is végzem a sajátomat, ha ez a magyar közösségnek egy plusz eredményt fog hozni, parlamenti képviseletet, akkor mindenki számára világos kell, hogy legyen: az egyéni sérelmek meghaladása az az út, amelyen tovább kell haladnunk.

Szóval az, hogy a csatabárdot elásták, nem csak a kampányidőszakra szól?

Én nem haragszom Csáky Pálra. Az, hogy voltak nézetkülönbségeink, nem olyan nagy dolog. Ma is vannak dolgok, amiket másként látunk. Én a saját véleményemet egyébként sem szégyellem, mindig bátran kiálltam a magam igazáért, még akkor is, amikor nem érte meg. Az elveimet nem vagyok hajlandó feladni. Akkor sem tettem ezt meg, amikor a Hídból távoztam. De nézzük meg, mi történt a Hídban: azért fordultak el az emberek a Hídtól, mert sokszor vállalhatatlan és elvtelen kompromisszumokat kötöttek. A magyar választók véleményem szerint ezt nem engedik meg. Itt az idő arra, hogy változtassunk a szlovák politika helyzetén. Ennek érdekében sok kompromisszumra van szükség, de az elveinket nem szabad feladnunk. A becsület nem lehet alku tárgya.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.