Bugárék újra leülnének az MKP-val, már csütörtökön

ma7 2019. október 23., 21:16

Miután az MKP 16 tagú elnöksége a keddi, éjszakába nyúló ülésen egyhangúlag leszavazta a Most-Híddal kötendő koalíciós paktum feltételeit, lapunk értesülései szerint a vegyespárt már jelentkezett is, hogy folytatnák a tárgyalásokat.

Fotó: TASR

Az MKP a döntés után bejelentette, ötpárti egyeztetést kíván összehozni, ahol úgy a Most-Híd, mint az MKDSZ, a Magyar Fórum és az Összefogás Mozgalom is helyet kap a tárgyalóasztalnál. Az utóbbi kettő már jelezte is részvételét, az MKDSZ válaszára ugyanakkor még várni kell.

Érdekes kérdés azonban, hogy a Most-Híd vajon miért szeretne külön, már csütörtökön délelőtt tárgyalni az MKP-val.

Lapunk is beszámolt róla, hogy Menyhárt József, az MKP elnöke többek között az Összefogás Mozgalom bejegyzését nevezte meg annak okául, hogy újra ötpárti tárgyalásra van szükség. Bugár Béla viszont arról beszélt,  Menyhárték történelmi lehetőséget szalasztottak el azzal, hogy nem mentek bele az eredeti alkuba.

Megérkeztek a pártok reakciói az MKP elnökségének tegnapi döntésére
A Híd szerint az MKP elnöksége történelmi lehetőséget szalasztott el, a Magyar Fórum üdvözli a döntést.

Fontos kiemelni, a korábban ismertetett feltételeket a két párt tárgyalódelegációi alkudták ki, azok természetesen nem voltak kötelező érvényűek. A Most-Híd elnöksége elfogadta ezeket, a Magyar Közösség Pártjáé viszont nem.

A hírek időközben élik a saját életüket a közösségi hálón, olyan – természetesen meg nem erősített – "vágyvezérelt" információk is napvilágot láttak, hogy Bugár Béla vállalná, nem indul egy potenciális közös listán.

0 HOZZÁSZÓLÁS