2021. augusztus 15., 10:52

VW Taigo: A márka első szabadidős sportkupéja

A Taigo nevű kompakt crossover a Volkswagen első kupé karosszériás SUV-modellje az európai piacon.  A német márka ezzel egy harmadik karosszériaváltozattal bővíti a korábban elsősorban csúcsmodelljei számára fenntartott verziók sorát.

Taigo
Médialapozó
Fotó: Vas Gyula

A 4,26 méter hosszúságú autó egy dinamikus fazonú szabadidős kupé, amely egy sereg korszerű technológiát vonultat fel.

Alapszereltségként kínálja például a LED-fényszórókat, vagy a legújabb generációs infotainment rendszert. Az opciós listáról LED Matrix fényszórók is megrendelhetők, amelyek nemcsak a szemben jövő autók elvakítását akadályozzák meg, de a pl. kerékpárosokat is időben láthatóvá teszik.

Taigo
Fotó:  Vas Gyula

A kocsi csomagtere alapon 438 literes, ami nem sokkal marad el a T-Cross 485 literjétől. Felárért egy „IQ.DRIVE Travel Assist“, nevű vezetéstámogató rendszer is megrendelhető az autóhoz; ez 210 km/órás sebességig részleges önvezetést tesz lehetővé.

A Taigo idén ősszel kerül piacra, és 4 szereltségi szinten (Taigo, Life, Style, R-Line) lesz megvásárolható Motorkínálata három turbós benzinaggregátból áll (1.0 TSI/95 és110 LE, 1.5 TSI/150 LE). Az erősebbik motorokhoz hétfokozatú kétkuplungos DSG automata váltó is kérhető.
Taigo
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.