2020. május 17., 13:02

Varga Lívia sminkmester: A trendek változnak, a stílus örök

Bugár Anna egyike a legnépszerűbb felvidéki magyar színésznőnek. A karantén alatt indított interjúsorozatában Felvidék ismert személyiségeit kapja virtuális mikrofonvégre, hogy kiderítse, hozzá hasonlóan állandóan pörgő interjúalanyai miként kezelik a járvány miatt lelassult életet. 

Fotó: Varga Lívia FB

Már az ősi kultúrákban is nagy szerepet játszott az emberek életében a smink. Manapság is. Nők milliói azzal kezdik a napjukat, hogy "megfestik" aznapi arcukat, de olyanokból már kevesebb van akik a sminkelés nagymesterei. Dunaszerdahely büszkélkedhet egy sminkbajnokkal. Ezúttal Varga Líviával beszélgettünk. 

Hogy éled meg a most kialakult helyzetet? 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy egyáltalán nincs rám hatással. Imádom a munkámat, így nagyon megviselt, hogynem tölthettem azzal az elmúlt időszakban a napjaimat, amivel egészen idáig foglalkoztam. Bízom benne, hogy hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba. Nem volt könnyű alkalmazkodni, de aztán megtaláltam az apró örömöket a helyzet adta lehetőségekben. Azelőtt sosem volt időm kilátogatni a természetbe, de most bepótoltam, és a főzőcskézésre is több idő jutott. Persze a sminkelés sem maradhatott ki. Nagyon jó online kezdeményezések voltak. Én magam is készítettem egy sminkvideót, de részese lehettem egy sminkesek által készített videóbejegyzésnek is. Ez a helyzet is jó volt valamire. 

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb sminked vagy alkalom, ahol sminkeltél?

Erre a kérdésre mindig nagyon nehéz a válasz, de tényleg. Bármelyik smink, amit elkészítek, külön öröm. Főleg akkor, ha viszontlátom a vendégem szemében az örömöt, a meglepődöttséget. Sokszor számomra is meglepetés a végeredmény, de nem tudok kiemelni egyet sem.

Milyen élmény volt számodra a sminkbajnokság? 

Az előtte átélt izgalmakat azt hiszem, hogy sosem felejtem el. Bevallom őszintén, hiába biztattak a barátaim, mégsem volt önbizalmam. De amikor végül kimondták a nevem az eredményhirdetésen, alig akartam hinni a fülemnek. A verseny közben csak a sminkelésre koncentráltam. Megszűnt körülöttem a világ, a tér és az idő,  nem foglalkoztam a külső körülményekkel. Életem egyik legszebb élménye volt, és persze óriási elismerés.

Milyen ambícióid vannak a jövőre nézve? 

Terveim mindig vannak, de mint látjuk, pillanatok alatt megváltozik körülöttünk a világ, mostmár tudom, hogy bármikor bármi közbeszólhat. Az elmaradt sminktanfolyamok, képzések, fotózások és sminkelések mind-mind a terveim közé tartoznak.

Extrém vagy letisztult sminket készítesz szívesebben? 

Helyzettől, főként alkalomtól függ, és persze mindig figyelembe veszem azt is, hogy kit  sminkelek. Sokszor elképzelek valakinek egy sminket, például azt gondolom, hogy egy letisztult sminket készítünk. Végül pedig valami egészen extrát sikerül összehozni, de ez fordítva is igaz.

Magamon viszont azt vettem észre, hogy egyre inkább az egyszerű, letisztult sminkeket részesítem előnyben. 

Mi az aktuális trend? 

A maszkos smink. (nevet) Viccet félretéve, minden időszakban megvannak az adott színek, trendek, de én nem győzöm hangsúlyozni, hogy elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy milyen arccal is dolgozunk, hogy milyen személyiség valaki. A trendek változnak, a stílus örök. 
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.