2024. január 8., 10:05

Subaru Crosstrek: Az XV utódja

Ez az autó a „crossover” és a „trekking” szavak összevonásából kapta a nevét, és az XV-t váltja fel a Subaru kínálatában. Erőforrása kétliteres, 136 lóerős e-Boxer hibrid, amihez állandó, szimmetrikus összkerékhajtás és rengeteg biztonsági funkció társul.

Subaru Crosstrek
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Subaru

A hibrid hajtás többlete a 16,7 lóerős, 66 Nm nyomatékú villanymotor, a váltó pedig fokozatmentes Lineartronic automata. Az akkumulátor kapacitása mindössze 0,6 kWh, ami kb. másfél kilométer EV-hatótávolságra elég.

A márka klasszikus EyeSight vezetéstámogató csomagja itt 7 új funkcióval bővült, és mindegyik modellváltozatban alapáras.

Subaru Crosstrek
Fotó:  Subaru

A Crosstrek hasmagassága az XV-hez képest 22 cm-re nőtt, ami már az offroadok alsó határa. Terepszögei is ennek megfelelőek: 19,3 fokos orr-, 31,2 fokos far- és 20,8 fokos rámpaszög. A hajtáslánc további elemei: aktív nyomatékvezérlés, illetve hátramenetben is működő X-Mode lejtmenet-vezérlő. Az új Subaru Crosstrek már a hazai piacon is kapható; induló ára 35 500 euró.

Subaru Crosstrek
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.