2022. augusztus 29., 11:47

Škoda VISION 7S: Egy attraktív jövőkép

Tanulmánymodellekkel, pláne azok vázlataival nemigen szoktunk foglalkozni, ám most kivételt teszünk. Egyrészt azért, mert a hazánkban máig legnépszerűbb Škoda márka ujjgyakorlatáról van szó, másrészt azért, mert az első skiccekből ítélve rendkívül attraktív autónak ígérkezik.  Harmadsorban pedig azért, mert a VISION 7S újabb előrelépést jelent a cseh márka villamosítási programjában, ugyanis tisztán elektromos meghajtású járműről van szó.

Škoda VISION 7S
Fotó: Škoda

Ha ennek a formatervezői exhibíciónak csak a fele megvalósul, akkor is minden idők (eddigi) legattraktívabb Škodájáról beszélhetünk majd.

Még akkor is, ha az oldalüvegezés nem lesz ilyen keskeny, az orr sem ennyire futurisztikus, a keréktárcsák pedig valószínűleg opciósan is maximum 20 hüvelykesek lesznek.

Škoda VISION 7S
Fotó:  Škoda

Hátul sem várható ekkora tűzijáték, már csak a lámpák funkcionális követelményeire való tekintettel sem.

Viszont a beltérről is készült néhány fantáziarajz, amelyeken a gyermekülés központi elhelyezése érdemel külön említést. Ez ugyanis a hatszemélyes kabin legbiztonságosabb pontján kapna helyet, a középen utazókkal szemben, azok közvetlen felügyelete alatt.

Škoda VISION 7S
Fotó:  Škoda

A gyár ezt a megoldást a márka „családorientált megoldásai” egyikének nevezi. Ezek után tényleg kíváncsian várjuk az autó szériagyártásra érett prototípusát…

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.