Škoda Fabia Monte Carlo: Az új család ékköve

2022. február 21., 08:40

A cseh gyár újkori, Monte Carlo nevű modelljei a márka legendás sportsikereit hivatottak felidézni a világ egyik legrangosabb autóversenyén, a Monte Carlo Ralin. A Fabia 2. generációja volt az első, amelyből ilyen változat készült, nemrég pedig az autó legújabb, immár 4. nemzedékéből is bemutatkozott a sportos verzió.

Škoda
Škoda
Škoda Fabia
Škoda
Škoda Fabia
Škoda
Škoda Fabia
Škoda

A változások alatt hagyományosan itt is a látványelemek értendők. Kívül fekete keretet kapott a hűtőmaszk, vagányabb formájúak a lökhárítók (hátul szintén feketére lakkozott áldiffúzorral), 16–18 hüvelykes méretben választhatók az exkluzív könnyűfém keréktárcsák. Ugyancsak említést érdemel a króm helyett fekete színű név- és márkajelzés a kocsi hátsó részén. Belül a sportosabb szabású elülső ülések, a karbonberakású műszerfal, a fémdíszítésű pedálok és a mutatós piros betétek emelik az autót a civil típusok fölé.

Ami pedig a motorkínálatot illeti, 3 jól bevált TSI benzines turbóaggregátból áll. A háromhengeres egyliteresek 70 és 81 kW-os (95/110 LE) verzióban állnak rendelkezésre, a 1,5-ös négyhengeres teljesítménye 110 kW (150 LE). Ez a – kizárólag hétfokozatú kétkuplungos automata váltóval kombinált – motor 8 másodperces százas sprintet és 225 km/órás végsebességet biztosít az autónak.

A kisebbik motorok előnye pedig a gazdaságos üzemmód, ami az 50 literes tartállyal kombinálva, akár 900 km-es hatótávolságot is biztosíthat. Takarékosabb közlekedésre egyébként a legerősebb motor is képes, mivel kis terhelésnél 2 hengere automatikusan lekapcsol.

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.