2021. szeptember 10., 09:07

Seat Ateca Style 1.5 TSI: Frissítés után

A Volkswagen konszern portfóliójába tartozó spanyol márka középső szabadidő-autója nemrég ráncfelvarráson esett át, ami a külalakját és műszaki tartalmát egyaránt érintette.

Seat Ateca Style 1.5 TSI
Médialapozó
Fotó: Vas Gyula

A megújult Atecát a középső benzinmotorral, automata váltóval és az alulról második Style szereltségben kaptuk meg tesztelésre.

Alaktan

Elsősorban is le kell szögeznünk, hogy az Ateca a frissítés után is hiánytalanul hozza a márkára jellemző mediterrán formavilágot. Pengeélek, amerre csak nézünk, merész metszésű fényszórók, trapéz alakú hatalmas légnyelők, látványos horpaszok az ajtókban, széles alapba kifutó hátsó oszlopok, felfutó éllel záródó oldalüvegezés, na és a Tarracótól átvett új maszk.

seat-ateca-s1.5tsi-03
Fotó: Vas Gyula

Ugye mennyire más, mint a nőies fazonú szabadidősök többsége? Aztán ott vannak még a simára vasalt kerékszoknyák, a köztük futó masszív fekete védősávok – amelyek optikailag magasabbá és terepjárósabbá is teszik az autót –, hátul pedig a színrefújt léccel összekötött impozáns dupla kipufogó. További újdonság, hogy az irányjelzők dinamikus, ún. kifutó fényeket kaptak. Viszont sajnos itt, mármint a hátsó fertálynál kell szólnom az újítás egyik, szerintem negatív hozadékáról: az ákombákom betűkkel odarótt „Ateca” feliratról.

seat-ateca-s1.5tsi-05
Fotó: Vas Gyula

A korábbi, csupa nyomtatott nagybetűs típusnév egyrészt szebb volt, másrészt jobban illett az autó férfias karakteréhez…

A beltérben

…ezen a szinten megjelent egy új 8,25 hüvelykes központi kijelző, miközben a digitális műszerfal továbbra is 10,25 colos. Ez utóbbin is aktiválhatjuk a vezetéstámogató rendszereket, lehívhatjuk a fedélzeti számítógép adatait, mindezt a volánon elhelyezett nyomógombok segítségével.

seat-ateca-s1.5tsi-08
Fotó: Vas Gyula

Az információs rendszer újdonsága, hogy most már – a „Hola, hola!” jelszó elordítása után – hanggal is vezérelhető.  Ami az egyéb szereltséget illeti, a nem túl magas Style szint is sok értékes holmit kínál: 8 hangszórós, DAB+ vevővel ellátott hifit, kétzónás Climatronic légkondit, fáradtságfigyelőt, a biciklisekre és gyalogosokra is ügyelő koccanásgátlót, hátsó parkolóradart, a hátsó utasoknak két C-típusú USB-portot. Tesztautónk parkolókamerája már feláras volt. A helykínálat annyit javult, amennyit a 18 mm-es hossznövekmény megengedett: valamicskével több élettér hátul, miközben a koffer űrtartalma változatlan maradt.

seat-ateca-s1.5tsi-24
Fotó: Vas Gyula

Tesztautónkban viszont kiegészítették egy rendkívül praktikus gumikáddal, amelybe például egy téli kiruccanás után beledobálhatjuk az egész család havas síbakancsait, és hazaérve, mint egy lavórból, kiönthetjük belőle a leolvadt havat…

seat-ateca-s1.5tsi-29
Fotó: Vas Gyula
Az országúton

Tesztkocsink erőforrása a középső, 1,5 literes TSI benzinmotor volt; alatta/fölötte – benzinfronton – egy 110 és egy 190 lovas aggregát található. A spanyolok itt mellőzték a lágy hibrid technikát; helyette a hengerlekapcsolós üzemagyag-spórolási módszert választották, ami legalább ennyire hatékony. Pláne, hogy a rekuperációtól sem kell szenvednünk. A teljesítmény tökéletesen elég az 1,4 tonnás verdához, tényleg arany középútnak nevezhető. A hétgangos, kétkuplungos DSG váltó is prímán teszi a dolgát: 95 km/órás sebességnél 1600, sztrádai 130-nál 2200 fordulaton járatja a motort.

seat-ateca-s1.5tsi-07
Fotó: Vas Gyula

Persze sportrezsimje is van, ahol ezek az értékek picit módosulnak. Kapcsolásai minden rezsimben villámgyorsak és gyakorlatilag észrevehetetlenek. A fogyasztás, pedig, mint teszteredményünk is mutatja, akár 7 liter alá is leszorítható, ami az autó jellegére, méreteire és teljesítményére való tekintettel kiváló érték.

seat-ateca-s1.5tsi-09
Fotó: Vas Gyula

A legvégére pedig még annyit, hogy bár az új Ateca néhány kivitelben szintén kapható 4x4-es technikával, a mi tesztkocsink fronthajtású volt. Ez kissé redukálta a terepjárási képességeit, de a 176 mm-es hasmagasságnak köszönhetően száraz földutakon elég jól elboldogultunk…

ADATLAP
Hengerűrtartalom: 1498 cm3
Teljesítmény: 110 kW (150 LE)@5000–6000
Nyomaték:   250 Nm@1500–3500
Sebességváltó: hétfokozatú DSG automata
Legnagyobb sebesség: 202 km/óra
Gyorsulás 0–100 km/óra: 9,1 s
Gyári átlagfogyasztás: 6,4–7,1 l/100 km
Tesztfogyasztás: 6,9 l/100 km
CO2-kibocsátás: 127 g/km
H/Sz/M: 4381x1841x1615  mm
Csomagtér: 510–1604 l
Üzemanyagtartály: 50 l
A modellcsalád induló ára: 20 580 €
A tesztelt típus induló ára: 27 030 €
seat-ateca-s1.5tsi-02
+29 kép a galériában
Megosztás
Címkék