2021. május 21., 08:22

Peugeot 308 SW 1.5 BlueHDi 130 GT Pack: Őrségváltás előtt

Aki csakis zsírúj autókról hajlandó bárhol bármit olvasni, itt akár abba is hagyhatja. E heti verdánk ugyanis még a régi Peugeot 308-as, annak is a kombi változata. A család tavaly még átesett egy utolsó frissítésen, 7 évvel a bemutatása után; hogy ez mennyivel tette korszerűbbé az elköszönés előtt, arról olvashatnak az alábbiakban azok, akik mégis kíváncsiak rá.

Peugeot 308 SW 1.5 BlueHDi 130 GT Pack
Médialapozó
Fotó: Vas Gyula

A búcsúzófélben lévő járgányt a frissítéskor kapott új dízelmotorral, nyolcgangos automata váltóval és a 8 közül a leggazdagabb GT Pack szereltségben kaptuk meg tesztelésre.

Alaktan

A külső változások minimálisak az elődhöz képest. Jött egy új szín (Vertigo Blue, lásd a tesztautót), pár új alufelni, a GT/GT Pack kiviteleken a megfelelő emblémák és a kapitális dupla kipufogóvégek.

peugeot-308-sw-bluehdi-130-gt-02
Fotó: Vas Gyula

Általánosságban azonban egy szolid, végképp nem hivalkodó, akár konzervatív fazonúnak is nevezhető kombi maradt a 308 SW; s hogy ilyen minőségében mégse legyen unalmas, arról az attraktív kivitel említett ismertetőjegyein kívül olyan látványelemek is gondoskodnak, mint a decensen krómozott hűtőmaszk, a ködlámpaházakba is belenyúló lamellák, a merészen tagolt hátsó lámpák és az irányjelzők dinamikusan kifutó fényei. Hogy ehhez mit tesz majd hozzá az utód, arról már számtalan kép található az interneten…

 Belvilág

Itt a legnagyobb változás, hogy a modell már ebben a kifutó változatban is megkapta az újabb testvéreknél (208, 2008) bevezetett digitális 3D műszerblokkot, a központi kijelző pedig 9,7 hüvelykesre nőtt.

peugeot-308-sw-bluehdi-130-gt-08
Fotó: Vas Gyula

Ami a szereltséget illeti, a kétzónás légkondi, a hangvezérléses navigáció, az elülső/hátsó parkolóradar, a tolatókamera és a vezetéstámogató rendszerek egy része már alacsonyabb szinteken is standard.  Ami ezen a szinten belép: a Driver Sport Pack nevű csomag (piros varratokkal, színváltós műszerfallal, alumínium pedálokkal) és az aktív parkolósegéd.

peugeot-308-sw-bluehdi-130-gt-14
Fotó: Vas Gyula

Az adaptív tempomat pedig azért érdemel külön említést, mert az automata váltós verziókat szükség esetén állóra is tudja fékezni, a kézi váltósakat pedig 30 km/h-ig lassíthatja le. Itt is feláras volt viszont a fáradtságfigyelő, a táblafelismerő rendszer és a sávelhagyás-jelző, amely mellesleg az erősen kopott vonalakat is képes volt érzékelni. A többi pedig: franciásan elegáns enteriőr, műalkotásnak is beillő váltókar, letisztult középkonzol.

peugeot-308-sw-bluehdi-130-gt-10
Fotó: Vas Gyula

Ez utóbbi viszont a hagyományos kezelőszervek teljes hiányát is jelenti. Egyedül a rádió hangerőszabályozója maradt meg mutatóba; minden egyéb művelet képernyőböködést igényel, a légkondi beállításait is beleértve. Végül pedig még egy jó pont: családi autóhoz méltó, impozáns koffer, nagyon jó pakolhatósággal, hátulról dönthető üléstámlákkal, bővítés után sík padlóval.

Az országúton

A 308-as az utolsó frissítéskor a konszern remekbe szabott 1,5 literes BlueHDI motorját is megkapta. Ez az aggregát tényleg minden szempontból ideálisnak nevezhető: kellő teljesítmény és nyomaték, vonzó dinamikai mutatók, gazdaságos üzemmód.

peugeot-308-sw-bluehdi-130-gt-22
Fotó: Vas Gyula

A tesztautóban vele együttműködő nyolcfokozatú automata váltó remekül tette a dolgát: kapcsolásai gyakorlatilag észrevétlenek voltak, a fokozatválasztásnál pedig kitűnően igazodott a sportcsomag részét képező menetmód-választóhoz (Eco, Comfort, Sport). Ez a kütyü egyébként többet is tud a fokozatok megfelelő adagolásánál: sportrezsimben például bekeményíti a rugózást és a kormányzást, élénkebbé teszi a gázreakciót, öblösebbé a motorhangot. A motor ereje egyébként rezsimtől függetlenül már igen korán, nagyjából 1500 fordulatnál megérkezik, és kábé négyezerig meg is marad. A PSA-dízelek egy további erényét, a csendes, kultivált járást is volt alkalmunk megtapasztalni az egy hét során. Fogyasztási komment gyanánt/helyett pedig az 5,1 literes tesztátlag önmagáért beszél…

ADATLAP
Hengerűrtartalom:1499 cm3
Teljesítmény: 96 kW (130 LE)@3750
Nyomaték:  300 Nm@1750
Sebességváltó: nyolcfokozatú automata
Legnagyobb sebesség: 205 km/óra
Gyorsulás 0–100 km/óra: 9,7 s
Gyári átlagfogyasztás (WLTP): 4,9 l/100 km
Tesztfogyasztás: 5,1 l/100 km
CO2-kibocsátás: 127 g/km
H/Sz/M: 4585x1863x1472 mm
Csomagtér:  660–1775 l
Üzemanyagtartály: 52,5 l
A modellcsalád induló ára: 16 490 €
A tesztelt típus induló ára: 24 890 €
peugeot-308-sw-bluehdi-130-gt-02
+32 kép a galériában
Megosztás
Címkék