cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. május 6., 10:35

Opel Vivaro Life: Kis sportklubnak vagy nagy családnak

A nemrég zárult Pozsonyi Autószalonon az Opel legjelentősebb újdonsága meglepő módon egy kisbusz volt.

Opel Vivaro Life
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Vas Gyula és Opel

Mi több: a német márka közös csehországi és szlovákiai képviselete annyira fontosnak tartotta az új Zafira Life kellő prezentálását, hogy meghívott újságíróknak egy nappal azt autószalon megnyitása előtt is bemutatta az autót. A pozsonyi „előpremierről” mi sem hiányoztunk, ezért kissé részletesebben is szólhatunk a Vivaro-család új tagjáról.

A minibusz 3 hosszméretben (4,60/4,95/5,30 m) lesz megvásárolható, 5/6/7/9 személyes kivitelben. Ezek közül a legsokoldalúbb verzió a hat férőhelyes lesz, mivel itt a középső fotelek megfordíthatók, a köztük lévő univerzális boksz pedig asztallá alakítható át.

Fotó:  Vas Gyula és Opel

S mivel az összes ülést meglehetősen tág határok között tologathatjuk előre-hátra (és természetesen ki is szerelhetjük azokat), minden utaskonfigurációban megfelelő mérető csomagteret alakíthatunk ki. Ennek abszolút maximuma, hosszmérettől függően 3,6/4,2/4,9 köbméter. Az autó hasznos teherbírása 962 és 1005 kg között mozog. Ami pedig az erőforrásokat illeti, kizárólag dízelüzeműek (1.5 CDTI: 102/120, 2.0 CDTI: 150/177 LE). Átlagfogyasztásuk (már az új mérési módszer szerint) 6,1–8,1 l/100 km, és hatfokozatú kézi, vagy nyolcgangos automata váltó jár hozzájuk.

Fotó:  Vas Gyula és Opel

Opel Vivaro Life
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.