2021. május 31., 20:11

Opel Manta – fél évszázad után

Merészet dobott az Opel: revitalizálta az 1970-ben bemutatott Manta sportkupét. Formáját tekintve az autó abszolút eredeti, technikájában viszont teljesen új: egy tőrőlmetszett elektromobil, 106 kW-os (145 LE), és 225 Nm csúcsnyomatékú villanymotorral, 200 km-es hatótávolságot biztosító 31 kWh-s akkumulátorral.

Opel Manta
Fotó: Vas Gyula

A hagyománytisztelet jegyében meghagyták a négyfokozatú sebességváltót is, bár erre a nagy nyomatékú villanymotornak semmi szüksége nincs. A 0100%-os feltöltés a standard 9 kW-os töltővel nagyjából négy órát vesz igénybe.

Az eredeti formát persze kissé átírta a 21. századi autók technológiája.

Opel Manta
Fotó:  Vas Gyula

Ennek szellemében a kocsi orra egy Opel Pixel-Vizor nevű hatalmas LED kijelző, amely széles skálán kommunikál a környezetével. Belül pedig – ugyancsak a mai trendek jegyében – egy 12 és egy 10 hüvelykes LCD panel került a korábbi műszerek helyére. A szűkös beltér, a klasszikus kormánykerék és a tekerős ablakok azonban egyértelműen az eredeti Mantára emlékeztetnek.

Opel Manta
Fotó:  Vas Gyula

Ami viszont talán sokakat elszomoríthat: a gyönyörű retromobil egyedi példány marad. Fő küldetése ugyanis a márka sorra bevezetendő GSe modelljeinek reklámozása és beharangozása….

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.