2022. június 18., 10:53

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Mild Hybrid 4WD X-Tronic Tekna: A harmadik nemzedék

Ez a nehezen leírható nevű jármű annak idején (2006) „városi crossover” címen új szegmenst nyitott az autóiparban. Azóta eltelt több mint másfél évtized, de máig az élmenők közé tartozik az időközben jócskán felszaporodott rokonságban. Köszönhető ez az új generáció színre lépésének is, amely – formailag és műszakilag egyaránt – óriási előrelépést jelentett az előző kettővel szemben.

Nissan Qashqai 1.3 DIG-T Mild Hybrid 4WD X-Tronic Tekna
Médialapozó
Fotó: Vas Gyula

Az újdonságot az egyedül választható 1,3-as lágy hibrid benzinmotorral, fokozatmentes automata váltóval, összkerékhajtással és a második leggazdagabb Tekna szereltségben kaptuk meg tesztelésre.

Alaktan

Kezdjük azzal, ami manapság a generációváltozások szinte kötelező hozadéka. A méretnövekedésre gondolunk, ami itt hosszúságban 5,5, szélességben 3,8, magasságban pedig 4,5 cm az elődhöz képest. Az új Qashqait azonban garantáltan nem erről, hanem a radikálisan átrajzolt formáról fogjuk felismerni.

nissan-qash-dig-t-mild-hybrid-03
Fotó:  Vas Gyula

Éles peremek jelentek meg a karosszérián, a korábbi fényszórókat LED-es késpengék váltották fel, így impozáns méretűre nőhetett az alattuk levő, szintén kemény élekkel kialakított frontfelület. Elegáns dizájnelem még az elülső fertályon a sárhányók feletti QASHQAI dombornyomat. Hátul a lámpák hosszú, keskeny toldaléka tűnik fel elsőként, de a keskenyebbre szabott szélvédő és a hosszabb tetőspoiler is jóval sportosabb látvány a korábbinál.

nissan-qash-dig-t-mild-hybrid-05
Fotó:  Vas Gyula

Végezetül egy kissé vitatható újítás ugyanitt: a márkaembléma alatti modellmegjelölés. Ezt a hangsúlyos feliratot ugyanis más gyártók kizárólag a márkanév feltüntetésére használják, lásd például az újabb Škodákat...

A beltérben

… a leghasznosabb újítás, hogy egy emelettel feljebb került a 10 hüvelykes központi kijelző, így kevésbé vonja el a vezető figyelmét az úton történtekről. Majdnem csúcsszerelt autónk standard tartozéka volt még a 12,3 colos, teljesen digitális műszerfal, amely legalább tízféle megjelenítési lehetőséget kínált.

nissan-qash-dig-t-mild-hybrid-08
Fotó:  Vas Gyula

Az ún. head-up kijelző szintén itt lép be a kínálatba, és borotvaéles képet vetít elénk az útra. A kisebb és vastagabb kormány is jobb fogású, mint az elődé volt, a CVT váltó tömzsi karja pedig könnyen és logikusan kezelhető. Aztán volt még körkörös kamerarendszerünk, indukciós telefontöltőnk, elöl-hátul 2-2 USB-csatlakozónk (mindkét helyen 1-1 hagyományos, illetve C-típusú). Ami pedig a helykínálatot illeti, a méretnövekedésből a hátul utazók is profitálhatnak, nem is beszélve arról, hogy csaknem 90 fokban nyíló ajtóik rendkívül megkönnyítik a beszállást, vagy a gyermekülés berámolását. Jóval nagyobb pluszt jelenthet azonban az alapméretben 410-ről 461 (!) literesre hízott dupla fenekű koffer, a maga közel 1,6 köbméteres maximumával…

nissan-qash-dig-t-mild-hybrid-28
Fotó:  Vas Gyula
Az országúton

Az új Qashqai kizárólagos erőforrása a Daimler-Nissan-fejlesztésű, 1332 köbcentis, négyhengeres turbós benzinmotor, 140 vagy 158 lóerős kivitelben. Tesztautónkat az erősebbik verzió hajtotta, a Nissannál X-Tronicnak nevezett, fokozatmentes automata váltóval és összkerékhajtással kombinálva. A folyamatos áttételű automata simán kezeli a tekintélyes teljesítményt, pláne hogy a hajtáslánc többlete egy 12 voltos lágy hibrid rendszer. Ez egy lítium-ion-akkumulátorral segít a benzinmotornak, az indítómotoron/generátoron keresztül. A pici erőtöbblet a villanymotorok jellegéből adódóan már alacsony fordulatszámon jelentkezik, és a fogyasztást is képes lefaragni 1-2 deciliterrel.

nissan-qash-dig-t-mild-hybrid-10
Fotó:  Vas Gyula

Valószínűleg ennek eredményeként érhettem el a 7,3 litert a teszt során, amely ugyan 0,2-vel több, mint a gyári WLTP-adat felső határa, de ebben már némi terepezés is benne volt. Az autó ugyanis – hűen a Nissan márkanévhez – a Standard, Eco, Sport és Snow üzemmódokon felül Offroad rezsimet is kínál, amit a mai divatos szabadidő-autók döntő többségénél hiába keresnénk…

ADATLAP
Hengerűrtartalom: 1332 cm3
Teljesítmény: 116 kW (158 LE) @5500
Nyomaték:   270 Nm
Sebességváltó: fokozatmentes X-Tronic (CVT)
Legnagyobb sebesség: 198 km/óra
Gyorsulás 0–100 km/óra: 9,9 s
Gyári átlagfogyasztás: 6,9–7,1 l/100 km
Tesztfogyasztás: 7,3 l/100 km
CO2-kibocsátás: 155–160 g/km
H/Sz/M:4425x1835x1625 mm
Csomagtér: 461–1593 l
Üzemanyagtartály: 55 l
A modellcsalád induló ára: 23 890 €
A tesztelt típus induló ára: 37 890 €
nissan-qash-dig-t-mild-hybrid-02
+29 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.