2021. június 21., 13:41

Mitsubishi Eclipse Cross: Villamosítva

A „három gyémánt” népszerű crossovere már a 2. generációnál tart, sőt időközben abból is készült egy frissített változat. Ennek legnagyobb újdonsága az elektromosság megjelenése: az autó mostantól hibrid változatban is megvásárolható.

mitsubishi
Fotó: Mitsubishi

Egészen pontosan konnektoros, tehát plug-in hibridként, és összesen 3 motorral. A 2,4 literes, Atkinson-ciklusú, 98 lóerős benzines szívómotort elöl-hátul 1-1 elektromotor segíti, 82 és 95 lóerőnyi potenciállal; ebből 188 LE rendszerteljesítmény adódik.

Tisztán elektromosa rezsimben a gyári WLTP-adat szerint 45 kilométert tud megtenni a jármű, hibrid rezsimben és hajtásképes akkuval pedig mindössze 45 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométereként.

mitsubishi
Fotó:  Mitsibushi

A villamosítás hozadéka a 230 V/1500 W-os konnektor is, külső fogyasztók működtetésére. A három motor pedig nyilvánvalóan sejtetni engedi, hogy az autó összkerékhajtású: a fejlett rendszer mindig a legoptimálisabban működteti a két elektromotort.

Ami az egyéb változásokat illeti: a „Dynamic shield” hűtőmaszk új változata, egybeszabottá vált hátsó szélvédő, térhatású hátsó fal.

mitsubishi
Fotó:  Mitsubishi

A 14 cm-rel (!) hosszabb karosszériának köszönhetően a beltér is érezhetően megnövekedett: a csomagtartó például 448-ról 471 literesre hízott, maximuma pedig 1108 liter. Az új Mitsubishi Eclipse Cross PHEV már a hazai piacon is kapható: induló ára 36 400 euró.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.