2021. szeptember 20., 11:09

Mercedes-Maybach EQS: Készül az újabb ultraluxus SUV

A Rolls-Royce Cullinan megjelenése óta a szabadidő-autók számára megszűnt minden felső határ. Ennek újabb bizonyítéka, hogy Mercedes-Maybach is gyorsan összehozott egy ilyesmit. Igaz, még csak tanulmánymodell formájában, de kétség nem férhet ahhoz, hogy az autó eljut a szériagyártásig. Ez csupán idő kérdése.

Mercedes-Maybach
Fotó: Mercedes

Az egyelőre csak EQS nevet viselő újdonság tisztán elektromobil; hatótávolságát 600 km körülinek adja meg a gyártó.

Kívülről tipikus Maybach, lásd az egzotikus kombinációjú (obszidiánfekete/cirkóniumvörös) kettős fényezést, valamint a stilizált formában is a márkára jellemző maszkot. Az utastér első szektorát egy hiperméretű képernyő-kombináció uralja, amely az egyik A-oszloptól a másikig húzódik. A hátsó traktus pedig a munkától a fényűző kényelemig rendezhető be az ott utazók kívánsága szerint.

A szakemberek véleménye szerint az autó, bizarr külseje ellenére sem áll messze a végleges formától, bár nyilván nem 24 hüvelykes kerekeket kap majd, és a kormánya is úgymond normális lesz.

A sorozatgyártás megkezdésének időpontjáról azonban egyelőre nem közöltek információt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.