2022. március 7., 20:47

Megújult a Nissan Leaf 2. generációja

A világ egyik legkeresettebb elektromos autója 2010-ben mutatkozott be, 2017-ben pedig látványos generációváltás keretében újult meg. Idén azonban ez a változat is átesett egy frissítésen, amelyre áprilistól fogadják a megrendeléseket az európai piacokon.

Nissan
Fotó: Nissan

A hajtásláncot illetően nem történtek érdemi változások: az autó továbbra is kétféle akkumulátorral (40/62 kWh) lesz elérhető Európában. A nagyobbik a gyártó szerint – WLTP-ciklusban – 385 kilométer hatótávolságot biztosít, és kívülről a Leaf e+ típusjelzésről ismerhető fel. Sokat frissült viszont a külalak: a korszerűsödött frontrészen megjelent a Nissan új márkajelzése, mutatós 16 és 17 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák jelentek meg a kínálatban, a színválaszték pedig újabban hat egyszínű árnyalatot és öt kéttónusú választási lehetőséget tartalmaz.

Nissan
Fotó:  Nissan

A vezetéstámogató rendszerek közül természetesen továbbra is rendelkezésre áll a ProPilot technológia, amely lehetővé teszi, hogy az autó automatikusan megálljon, elinduljon és tartsa a biztonságos távolságot az előtte haladó járműtől. Az e-Pedal funkció is megmaradt, amelynek segítségével a vezető egyetlen pedállal gyorsíthat, lassíthat, vagy akár fékezés nélkül is megállhat. Végezetül említést érdemel, hogy a frissített Leaf információs rendszere most már Android Auto és Apple CarPlay csatlakozási lehetőséget is kínál.

Nissan
Fotó:  Nissan
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.