Jön az új Volkswagen Golf!

2019. október 28., 08:20

„Az év legfontosabb új autója”-ként harangozta be az autós szakma egy része a nemrég bemutatott, immár 8. generációs Volkswagen Golfot. Nos, ha azt nézzük, hogy elődjeiből 45 év alatt 35 millió példányt adtak el, és 7. nemzedéke tavaly végig toronymagasan vezette az összesített európai eladási listákat, akkor lehet valami ebben az állításban... Most tehát itt a legújabb kiadás, amely általános vélekedés szerint „kívül visszafogott, belül viszont hipermodern, és teljesen digitális”.

VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen
VW Golf 8
Volkswagen

A külalakot valóban most sem forradalmasították, maradt az évtizedek óta ismert golfos alapforma. A nóvumok a részletekben keresendők: jóval keskenyebbek az alapáras LED-es fényszórók, a fölöttük húzódó nappali fények pedig a hűtőmaszkot felváltó díszléc meghosszabbításai. (A levegő most alul, a lökhárító óriási rácsain keresztül érkezik a motortérbe.) Új stíluselem még az elődhöz képest jóval hangsúlyosabb váll, miközben a C-oszlop ugyanolyan vaskos marad, mint 1998 óta mindegyik Golfon. A karosszéria 26 mm-rel megnyúlt (most 4,284 m), az 1456 mm-es magasság viszont 36-tal kevesebb az elődénél.

Belül tényleg sokkal radikálisabbak a változások. Gombokat alig találunk, a legtöbb funkció érintéssel vezérelhető a 10 hüvelykes képernyőn. Az analóg műszeregységet szintén digitális kijelző váltotta fel, 10,25 colos átmérővel. Komoly technikai előrelépés az alapáras online kapcsolat, amely egyebek között a környező közlekedési helyzetről is képes adatokat szolgáltatni.  A vezetéstámogató rendszerek közül külön említést érdemel az adaptív tempomat és a sávtartó rendszer, amely immár 210 km/órás sebességig segíti a sofőrt.

Hogy a motorházban történt változások is forradalminak nevezhetők, az elsősorban az ötféle hibrid meghajtásnak köszönhető. Közülük 3 úgynevezett mild-hibrid, amelyek itt az eTSI megjelölést kapták.  A generátor itt csak besegít a hajtásba – ez induláskor jól érezhető a legjobban –, fékezéskor pedig áramot termel. Az eTSI turbós benzinmotorok 1,5 literesek, teljesítményük 110, 130, vagy 150 lóerő. A két „igazi” hibrid (eHybrid PHEV – 204 LE,  GTE – 245 LE) konnektoros, vagyis plug-in technikájú. Rajtuk kívül az új egyliteres, háromhengeres benzinmotor 90 és 110, valamint a kétliteres dízel 115 és 150 lovas változatát lehet majd választani az autóhoz, amely 2020 elején érkezik a hazai piacra.