2024. március 25., 09:45

Idén érkezik az új MG3 hibrid

A februárban megrendezett Genfi Autószalonon debütált az MG3, a márka új hibrid kisautója.

MG3 hibrid
Fotó: MG

Három szereltségben (Standard, Comfort és Luxury) lesz kapható az európai piacon, várhatóan az év közepétől. Ezek közös jellemzője a vadonatúj Hybrid+ hajtáslánc, amely 102 lóerős benzinmotorból és 100 kW-os (136 lóerős) villanymotorból áll. A rendszer kombinált teljesítménye – beleértve a külön erőforrásként működő generátorét is – a kategóriában kivételes értéknek számító 194 lóerő.

MG3 hibrid
Fotó:  MG

Az átlagfogyasztást 4,4 literben adja meg a gyártó, ami annak is köszönhető, hogy az 1,83 kWh kapacitású akkumulátor hosszabb elektromos hatótávolságot tesz lehetővé.

MG3 hibrid
Fotó:  MG

A beltér fő jellemzői a héthüvelykes digitális műszerfal és a 10,25 colos központi kijelző, mindkettő úgynevezett lebegő grafikával. A középkonzolon ugyanakkor klasszikus zongorabillentyűs kapcsolókat találunk, amelyeket a modell korábbi, Nagy-Britanniában forgalmazott változatából mentettek át a formatervezők.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.