2021. augusztus 28., 11:03

Hyundai Kona 1.0 T-GDi Comfort: Frissítés után

A koreai márka vitathatatlanul a formatervezés egyik élharcosa az autóiparban. Olyan korábbi modellekkel bizonyította ezt, mint a Veloster, a Genesis Coupe, az Elantra, újabban pedig a Ioniq, az új Tucson/Santa Fe, na és a Kona. Amelyet az a dizájnőr tervezett, aki például a Lamborghini Gallardót…

Hyundai Kona 1.0 T-GDi Comfort
Médialapozó
Fotó: Vas Gyula

Most pedig itt az autó felfrissített verziója, amelyet a Comfort alapszereltség, a hozzá társított egyliteres benzines turbómotor és az ehhez is megrendelhető hétfokozatú automata váltó kombinációjában teszteltünk.

Alaktan

Ami maradt: a kupés alapforma, a futurisztikus maszk, amelyen 3 szinten helyezkednek el a különböző fényforrások, továbbá a kerékszoknyákból kifutó, a lámpákat elöl-hátul körülölelő plasztikperemek. Ami új: a kettéosztott hűtőrács, az alapjaiban átrajzolt elülső lökhárító (amelynek köszönhetően az autó teljes hossza 40 mm-rel megnőtt), és a korábbiaknál is keskenyebb felső hiúzszemek.

hyundai-kona-1-t-gdi-c-02
Fotó: Vas Gyula

A frontész alsó részén most sokkal több a fekete műanyag védőelem; a korábbi modell csillivilli lakkozott felületeivel szemben ezek jóval praktikusabbak például egy határjáráskor. Hátul pedig a C-oszlop effektív toldaléka a leglátványosabb újítás.

A beltérben…

…olyan újításokra figyelhetünk fel, mint pl. az átrajzolt szellőzőnyílások; különösen a turbinákat formázó szélsők mutatnak igen jól. A műanyagok az autó árkategóriájára való tekintettel továbbra is inkább kopogósak, de vizuálisan nem keltik az olcsóság érzetét.

hyundai-kona-1-t-gdi-c-06
Fotó: Vas Gyula

A leggyakrabban használt felület – a jókora üreget takaró középső kartámla  – viszont kellemesen puha. A helykínálat a kompakt autók átlaga; a képen látható hátsó lábtér kialakításához pl. már némi kompromisszumkészségre van szükség az elöl ülők részéről.

hyundai-kona-1-t-gdi-c-21
Fotó: Vas Gyula

A koffer is átlagos, de viszonylag tagolatlan falainak köszönhetően jól pakolható. További előnye a dupla fenék, valamint a bővítés utáni sík padló; ez nem túl gyakori jelenség ebben a szegmensben. Ami pedig a Comfort alapszereltség értékesebb tételeit illeti: tempomat, sebességkorlátozó, fáradtságfigyelő, sávtartó automatika, koccanásgátló, hátsó parkolóradar és tolatókamera, Apple Car és Android telefontámogatás, egyzónás légkondi. Ennek két nagy előnye, hogy a) hagyományos tárcsákkal-gombokkal vezérelhető, b) a beállított hőmérséklet alapján automatikusan vált belsőről külső légáramoltatásra és fordítva. Az átlagos tudású és grafikájú infotainment rendszer 8 hüvelykes képernyőn jelenítii meg az adatokat.

hyundai-kona-1-t-gdi-c-18
Fotó: Vas Gyula
Az országúton

Tesztautónk erőforrása az egyliteres benzines turbómotor 120 lóerős változata volt; a Kona ezt kínálja alapon a testvérmodell Stonic 2 gyengébb motorjával szemben. A háromhengeres masina szépen és egyenletesen húz alulról, felül pedig 7000-nél kezdődik a piros sáv (igaz, kb. 6500-nál már van egy picike figyelmeztető piros pont…) Tesztkocsinkban hétfokozatú kétkuplungos automata váltóval működött együtt, amely gyorsan és abszolút simán tette a dolgát.

hyundai-kona-1-t-gdi-c-11
Fotó: Vas Gyula

S ami külön is megemlítendő: a korábbi változathoz képest nagyot javult a rajtkarakterisztikája. Három menetmód (Eco, Comfort, Sport) közül is választhattunk, az összkerékhajtás hiányát pedig a DRIVE SELECT üzemmódkapcsoló próbálta valamelyes pótolni. „Hó/Sár/Homok” pozíciói a kipörgésgátló és az ABS működését igyekeztek optimalizálni. A fogyasztásról pedig csak annyit, hogy még a gyári WLTP-érték felső határa is csupán 6,1 l/100 km, de ez az érték – mint a teszteredmény is mutatja – különösebb gond nélkül 6 liter alatt tartható.

hyundai-kona-1-t-gdi-c-10
Fotó: Vas Gyula
ADATLAP
Hengerűrtartalom: 998 cm3
Teljesítmény: 88,3 kW (120 LE)@6000
Nyomaték:   200 Nm@2000–3500
Sebességváltó: hétfokozatú automata
Legnagyobb sebesség: 182 km/óra
Gyorsulás 0–100 km/óra: 11 s
Gyári átlagfogyasztás: 5,7–6,1 l/100 km
Tesztfogyasztás: 5,9 l/100 km
CO2-kibocsátás: 128–137 g/km
H/Sz/M: 4205x1800x1559 mm
Csomagtér: 374–1156 l
Üzemanyagtartály: 50 l
A modellcsalád induló ára: 18 290 €
A tesztelt típus induló ára: 20 140 €
hyundai-kona-1-t-gdi-c-02
+25 kép a galériában
Megosztás
Címkék