Honda Jazz Crosstar: A terepesített változat

2020. november 27., 08:42
Vas Gyula

Ennek az autónak a 4. nemzedéke fontos újdonságot hozott: a terepesített verziót. A jól hangzó, egyben kifejező Crosstar nevet kapta, ami a civil Jazzénél jóval feltűnőbb, egzotikusabb külsőt jelent.

A két változatot néhány hét eltéréssel kaptam meg tesztelésre, ami lényegesen megkönnyítette az összehasonlításukat. Lássuk sorjában.

Alaktan

A leglátványosabb különbség, mint említettük, az attraktívabb külső. Csakis a Crosstarhoz rendelhető például fekete tető (350 €), lásd tesztautónkat. A karosszéria alsó részét viszont már standard fekete védőperemek veszik körbe, beleértve a kerékjáratokat is.

Honda Jazz Crosstar
Fotó: Vas Gyula

Az orr-rész is sokkal férfiasabb: szélesebb a hűtőrács, a lökhárítók alól pedig elöl-hátul ezüstszínű védőlemezek futnak ki. A lámpaburák alatt LED-égők dolgoznak, amelyeket U alakú nappali fényfüzérek fognak közre.  További megkülönböztető elemek a szintén ezüstfényű tetősínek, illetve tükörházak. Végezetül pedig a figyelmesebb szem azt is észreveheti, hogy a Crosstar hasmagassága valamivel nagyobb a civil verzióénál: egészen pontosan 152 milliméter.

A beltérben…

…itt is a 9 hüvelykes központi kijelző dominál. Ez tekintélyes méret egy kisautóban, és a formatermezők külön érdeme, hogy ennek ellenére szépen sikerült belesimítaniuk a képernyőt a műszerfalba.

Honda Jazz Crosstar
Fotó: Vas Gyula

Az is csak dicsérendő, hogy az eddigi ikonhúzogatós megoldás helyett rendes tekerős hangerőszabályozót kapott a rádió, és néhány nyomógomb is megjelent az eddig kizárólag érintőfelületekből álló monitor környékén. Jól mutat a Honda E-ből átemelt kétküllős kormánykerék is. Az ülések kisautóhoz képest nagyon kényelmesek, az utasok élettere meghaladja a kategória átlagát, és természetesen itt sem hiányoznak a „mágikus” hátsó ülések is.

Honda Jazz Crosstar
Fotó: Vas Gyula

A csomagtartót viszont picit megnyirbálta az akkucsomag, illetve a karosszéria sportosabb kialakítása, bár a -6 liter a gyakorlatban édeskeveset számít. Nagyobb gondot jelenthet a bővítéskor keletkező fenékküszöb.

Honda Jazz Crosstar
Fotó: Vas Gyula

A Honda Sensing nevű vezetéstámogató és biztonsági csomag pedig olyasmiket tartalmaz, mint a kétfunkciós/követésitávolság-tartó tempomat, a sávtartó automatika, a gyalogosok és kerékpárosok érzékelése, a keresztirányú forgalom figyelése, a táblafelismerés vagy a ráfutásgátlás.

Az országúton

Mivel a terepesített Jazz hajtáslánca egy az egyben azonos a hagyományoséval, tulajdonképpen csak elismételhetjük az ottani tesztben leírtakat. Tehát: ha szigorúan vesszük, a mild-hibrid Jazz 1,5 literes, Atkinson ciklusú benzinmotorja az igénybevételtől függően vagy az aksit tölti egy külön, 70 kW-os generátoron keresztül, vagy közvetlenül hajtja az autót.

Honda Jazz Crosstar
Fotó: Vas Gyula

Az üzemmódváltásokat a Honda kifinomult e-HEV rendszere szabályozza teljesen automatikusan, az erőátvitelről pedig folyamatos áttételű e-CVT váltó gondoskodik. A hajtásmódok aránya a Honda mérései alapján nagyjából a következő: Városi forgalom (0–40 km/h): tisztán elektromos hajtás 86 %, hibrid hajtás 14%. 40–80 km/h: elektromos/hibrid/benzines hajtás 54/31/15%.  80–120 km/h, a fenti sorrendben: 13/14/73%. A lényeg az, hogy az elektronika – főleg a külön kapcsolható ECO rezsimben – MINDIG a leggazdaságosabb hajtásmódot részesíti előnyben, ami igen rokonszenves fogyasztást eredményez.

Honda Jazz Crosstar
Fotó: Vas Gyula

Igaz, nem a NEDC-es gyári adatokban szereplő 3,9 litert, de teszteredményem némi sztrádázással/határszemlével együtt is belefért 5 literbe.  És ez is bőven elég ahhoz, hogy kalapot emeljünk a Honda mérnökei előtt e rendszer összehozásáért…

ADATLAP
Hengerűrtartalom: 1498 cm3
Teljesítmény: 72 kW (98 LE)@5500–6400
Nyomaték:   131 Nm@4500–5000
Villanymotor: 80 kW (109 LE), 253 Nm
Akkumulátor:
0,78 kWh
Sebességváltó: e-CVT
Legnagyobb sebesség: 173 km/óra
Gyorsulás 0–100 km/óra: 9,9 s
Gyári átlagfogyasztás (NDEC/WLTP): 3,9/4,7 l/100 km
Tesztfogyasztás: 5 l/100 km
CO2-kibocsátás (NDEC): 84 g/km
H/Sz/M: 4090x1725x1558 mm
Hasmagasság: 152 mm
Csomagtér: 298–1199 l
Üzemanyagtartály: 40 l
Induló ár: 23 990 €