magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. szeptember 25., 15:03

Elektromos hajtásláncokkal is kapható lesz az új VW Tiguan

A woflsburgi márka néhány kémfotó után szériakészen is bemutatta a Tiguan 3. generációját. Az autó legnagyobb újdonsága a plug-in hibrid hajtáslánc (221 vagy 268 LE), amellyel 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot ígér a gyártól.

VW Tiguan
Fotó: Volkswagen

A villamosítás további hozadéka a 48 V-os lágy hibrid technika, amelyet szintén az 1,5 literes TSI motorral társítottak. Egyéb választási lehetőség: 2.0 TDI vagy TSI. A váltó minden típusnál kétkuplungos automata.

VW Tiguan
Fotó:  Volkswagen

Ami pedig a belteret illeti, megjelent a középkonzolon az ún. vezetésiélmény-kapcsoló (Driving Experience Switch), amellyel az autó funkcióinak döntő része kezelhető (rádió, összkerékhajtás és egyéb üzemmódok). Említést érdemel még az impozáns csomagtér (652 l, az elődhöz képest +32).

VW Tiguan
Fotó:  Volkswagen

A legvégén pedig pedig a jármű új, interaktív HD Matrix fényszóróiról kell szólnunk, ahol a HD rövidítés ugyanazt jelenti, mint az elektronikában (High Definition – nagy felbontás). Az új Tiguan várhatóan jövő év elején jelenik meg a piacon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.