2021. szeptember 4., 18:45

BMW M440i Cabrio: Nyári örömautó

Hogy a megjelölés ne tévesszen meg senkit: ez nem a 480/510 lóerős M4/M4 Competition, de rögtön utánuk következik a családban. A maga 374 lóerejével – amelyre még 11 lóerőt rá tud dobni a hibrid technika – azokhoz igencsak hasonló élményautózást képes nyújtani.

BMW M440i Cabrio
Médialapozó
Fotó: Vas Gyula

A kupét már korábban volt alkalmunk tesztelni, most az M440i kabrió változatával tölthettünk el egy emlékezetes hetet.

Alaktan

Kabrió ide vagy amoda, ezt a fejezetet a közvéleményt abszolút megosztó frontképpel kell kezdenünk. Mert egy csomó BMW-s hagyományt vesz semmibe: az ikonikus BMW-vesék itt majd’ olyan magasak, amilyen szélesek, és – kisebb szentségtöréssel felérően – beléjük komponálták a rendszámot is!

bmw-m440i-cabrio-04
Fotó: Vas Gyula

Mindezt egy ismerősöm szellemesen így kommentálta: „A BMW áttért a veséről a tüdőre…” Ám ezen a vitatható ponton túllépve már tényleg csak szépségről és attraktivitásról beszélhetünk, főleg az autó lemeztelenített formájában. Mert így ez egy gyönyörű vonalvezetésű, méreteiben is impozáns kabriolet, amelynek dinamikus külsején – mint a képeken is látható – a felhúzott vászontető sem tud sokat rontani.

bmw-m440i-cabrio-05
Fotó: Vas Gyula

A nyitott tetővel látványosan hosszú farrészt agresszív rajzolatú lámpák zárják, és hozzájön még mindehhez az M sportcsomag többlete: elöl óriási légbeömlők, hátul trapéz alakú dupla kipufogók az ál-diffúzor két oldalán… Szó mi szó: úgy szép, izgalmas és attraktív, ahogy van! A vitatható veséivel együtt…

Belvilág

Kétajtós autóról lévén szó, a biztonsági övet beszállás után egy kar tolja a kezünk ügyébe, valahonnan az utastér hátsó szektorának mélyéből. Becsatolása után valósággal körülölel bennünket a fantasztikus tartást adó ülés, amelyek felső oldaltámlái szélességben szabályozhatók.

bmw-m440i-cabrio-08
Fotó: Vas Gyula

Hátul persze már egészen más a helyzet. Mert impozáns méretei ellenére mégiscsak egy kupéból építkező kabrióról van szó, azaz: két szűkre szabott ülés, komplikált beszállással. Az itteni élettér ráadásul megszűnik létezni, ha felszereljük az igazi kabrió-élményhez szükséges szélpajzsot, amellyel akár 100 km/órás sebességig élvezhetjük a nyitott autózás örömét.

bmw-m440i-cabrio-18
Fotó: Vas Gyula

A műszerfal teljes egészében digitális, és számtalan információt képes megjeleníteni. Az információs rendszert vezérlő iDrive pult a legpraktikusabb, amit ma az autóipar tud: a programozott rádiócsatornák lehívását is beleszámítva kb. 75%-ig kiváltja az ikonböködést és a képernyő-maszatolást. (A maradék 25 a klímakezelés.) A vezetéstámogató rendszereket pedig ilyen szinten nincs értelme taglalni: megvan minden, ami kell.

Az országúton

Az M440i kabrió kivitelben is a 4-es széria legerősebb, még civilnek nevezhető tagja: fölötte, mint már említettük, csak a két telivér M kivitel áll. A háromliteres sorhatos benzinmotor itt 374 lóerőt teljesít, amihez egy kövér gázadáskor hozzájön még a 48 V-os mild-hibrid rendszer 11 lóereje. Nem csoda, hogy ilyenkor elszabadul a pokol, főleg ha SPORT vagy SPORT PLUS pozícióban van a rezsimválasztó: a motor felbömböl, a verda katapultál, mint egy rakéta, bennünket pedig elemi erő nyom az ülésbe.

bmw-m440i-cabrio-24
Fotó: Vas Gyula

S ha ezt az ámokfutást akarjuk folytatni, a kritikus helyzetekben számíthatunk az autó lenyűgöző stabilitására, amit még jócskán megfejel az összkerékhajtás. Amikor pedig, néhány halálközeli élmény hatására polgári vezetésre váltunk, ott a Normal vagy az Eco rezsim. Utóbbiban még a korábban elpazarolt üzemanyag egy részét is visszaspórolhatjuk, mivel kilométereket vitorlázhatunk szabadonfutással, a motorfék kiiktatásával.

bmw-m440i-cabrio-19
Fotó: Vas Gyula

A különböző menetmódok egyébként a kormány- és gázreakciókon, na meg a motorhangon kívül az adaptív rugózás keménységét is megváltoztatják. Végezetül pedig: a nyolcgangos Steptronic automata sportváltó valami egészen elképesztő gyorsasággal dolgozott. Ha akartuk, a volán mögötti fülekkel is kapcsolgathattuk, de nem akartuk: ő jobban tudta a dolgát…

ADATLAP
Hengerűrtartalom: 2998 cm3
Teljesítmény: 275 kW (375 LE)@5500–6500
Nyomaték:   500 Nm@1380–5000
Sebességváltó: nyolcfokozatú Steptronic Sport automata
Legnagyobb sebesség: 250 km/óra
Gyorsulás 0–100 km/óra: 4,4 s
Gyári átlagfogyasztás: 7,9–8,7 l/100 km
Tesztfogyasztás: 9,1 l/100 km
CO2-kibocsátás: 177 g/km
H/Sz/M: 4638x1825x1384 mm
Csomagtér:220–370 l
Induló ár: 72 700 €
bmw-m440i-cabrio-02
+28 kép a galériában
Megosztás
Címkék