2021. december 13., 07:28

Bemutatkozott az új Opel Astra kombi

Néhány hónappal a ferdehátú verzió után a rüsselsheimiek bemutatták a 6. generációs Opel Astra kombi változatát is. A hagyományoknak megfelelően az ST (Sports Tourer) nevet kapta.

Opel Astra kombi
Médialapozó
Fotó: Opel

Viszont ezzel együtt nem tartozik a kimondottan sportos szabású puttonyosok közé, lásd a csaknem vízszintes vonalvezetésű tetőt. Ennek legfőbb hozadéka – a megnövelt tengelytávval együtt – az 540-ről 608 (maximalizálva 1634) literesre hízott csomagtér.

Opel Astra kombi
Fotó:  Opel

Mi több, a korábbi értéket még az akkumulátoros plug-in verzióké is felülmúlja (548–1574 l).

A koffer variálhatóságát növeli a két szinten, de akár 45 fokos szögben is beállítható padló, vagy az alája becsúsztatható kalaptartó.

További praktikus újdonság, hogy a defektjavító doboz és az elsősegélycsomag az utastér felől is elérhető, ami egy telipakolt csomagtartó esetében óriási előny.

A motorkínálat legnagyobb nóvuma a már említett konnektoros hibridek megjelenése, 180 vagy 225 lóerő teljesítménnyel. A villanymotor itt a hátsó kerekeket hajtja, ezek a verziók tehát összkerékhajtásúak. A hagyományos motorok (1.2 Turbo, 1.5 CTDi) teljesítményskálája 110-től 130 lóerőig terjed.

Opel Astra kombi
Fotó:  Opel

A hibridek nyolcfokozatú automata váltóval kerülnek piacra, amely azonban a többi motorhoz is kérhető lesz.

Ami pedig az utasteret illeti, szinte teljes egészében digitalizált, beleértve az alaptartozéknak számító okostelefon-csatlakoztatást is.

A vezetéstámogató rendszerek a 2. (félautonóm) szintet képviselik, az ortopéd tanúsítvánnyal rendelkező (opciós) AGR elülső ülések pedig fűthető/szellőztethető/masszírozó kivitelben is megrendelhetők.

Opel Astra kombi
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.