2020. június 22., 18:02

Audi Q8 RS: A legvadabb változat

Az ingolstadti terepkupé RS verziója önmagában is brutális masina (600 LE, 800 Nm-es nyomaték), ám úgy látszik, ezt is kevésnek találta a Lumma Design nevű német hangolócég. Kézbe vette tehát a verdát, és mind külsőben, mint teljesítményben egy még brutálisabb fenevadat faragott belőle.

Médialapozó
Fotó: Lumma Design

Kezdjük a külsőségekkel, mivel elsősorban mégiscsak egy fazonigazító cégről van szó. Az autó komplett szénszálas aerodinamikai csomagot kapott, amelynek részei a hűtőmaszk kerete, a légterelő toldaléka, a hátsó diffúzor, a tetőspoiler és a kerékszoknyák 60 mm-es (!) szélesítései.

A kerekeket szintén lecserélték: az átpofozott Q8 RS 23 hüvelykes keréktárcsákon és 305/30-as gumikon gurul.

audi
Fotó:  Lumma Design

Ami pedig a négyliteres biturbó benzinmotort illeti, a vezérlő elektronika áthangolásával és a sportos kipufogórendszerrel 705 lóerőre tornázták fel a teljesítményét, csúcsnyomatéka pedig 910 Nm-re nőtt. A dinamikai mutatókról pedig csak annyit mondott a cég, hogy „lényegesen jobbak, mint a standard RS-é”. Amely mellesleg 3,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra...

+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.